Caută
Close this search box.

Prăbușire în PSD: după trei demisii răsunătoare, se anunță încă două

Situație limită, la propriu și la figurat, în PSD. Senatorul PSD Emanuel Botnariu și-a anunțat miercuri demisia din partid. Alți doi deputați, apropiați ai Primarului General, Gabriela Firea, își dau demisia din partid.

Așadar, după ce PSD riscă să piardă majoritatea în Senat, apar și alte probleme grave. Potrivit Digi24 este vorba despre deputaţii Alexandra-Corina Bogaciu şi Constantin Cătălin Zamfira, care își vor da și ei demisia.

Dar să recapitulăm: ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat sâmbătă, după o discuţie mai aprinsă între mai mulți miniștri, care a avult loc în şedinţa de vineri a Guvernului.

Solidar cu Negrescu, secretarul de stat din MAE, Cristian Winzer, şi-a dat şi el demisia.

România este pusă într-o situaţie mai mult decât delicată, întrucât demisiile au avut loc cu câteva săptămâni înainte ca România să preia peşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Miercuri, senatorul Emanuel Gabriel Butnariu a anunţat că demisionează din PSD şi devine senator independent. Practic, după excluderea lui Adrian Ţuţuianu, partidul rămâne cu 69 de senatori, adică fix majoritatea necesară pentru adoptarea legilor importante.

La Camera Deputaţilor, PSD va trebui să negocieze şi mai dur de acum înainte cu celalate partide pentru a-şi trece proiectele.

Alexandra Corina Bogaciu a candidat din partea partidului social democrat pe lista din Ilfov. Despre tânăra în vârstă de 29 de ani presa scria, înainte de alegerile parlamentare din 2016, că ar fi nepoata primarului din Voluntari, Florin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

Constantin Cătălin Zamfira a fost ales tot în 2016, candidând pe listele PSD Ilfov. (foto Digi24)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri