Caută
Close this search box.

Premiile „Ion Hobana”, la Institutul Cultural Român. Dănuț Ungureanu, Marian Truță și Eugen Cadaru sunt scritorii premiați

Premiile „Ion Hobana” au fost acordate anul acesta la cea de a noua ediție a colocviului Science Fiction și Fantasy, organizat de Societatea Română de Science Fiction și Fantasy și Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Câștigătorii pentru roman sunt  Marian Truță („Omul care s-a jucat cu lumea” – editura Tritonic, 2018) și Dănuț Ungureanu („Luna în orașul blestemat” – editura Tritonic, 2017). Pentru volum de proză scurtă a fost premiat Eugen Cadaru („Misterioasa scrisoare a domnului Tesla” – editura Tritonic, 2017).

Prozatorii Marian Truță și Dănuț Ungureanu

„Mă bucur mult pentru acest premiu, el fiind fără îndoială și o confirmare a interesului cu care publicul a întâmpinat volumul meu”, ne-a declarat în exclusivitate scriitorul Marian Truță.

„Am avut și am așteptări mari de la romanul «Luna în orașul blestemat», premiat azi, în care văd un ecou al SF-ului la problemele socialului contemporan”, a spus scriitorul Dănuț Ungureanu.

Citește și: Lorena Cazacu, make-up artist din judeţul lui Dragnea, vine la MAE

Premiile au fost fost decernate sâmbătă, 10 noiembrie, la sala mare a Institutului Cultural Român, de către Cristian Mihail Teodorescu, președintele SRSFF, Cristian Tiberiu Tamaș, secretar general al SRSFF și Horia Garbea președintele FBP a USR.

Scriitorul Eugen Cadaru
Sursa foto: Facebook

Premiile „Ion Hobana” se acordă anual pentru volume noi science fiction și fantasy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri