Premiile „Ion Hobana” au fost acordate anul acesta la cea de a noua ediție a colocviului Science Fiction și Fantasy, organizat de Societatea Română de Science Fiction și Fantasy și Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Câștigătorii pentru roman sunt  Marian Truță („Omul care s-a jucat cu lumea” – editura Tritonic, 2018) și Dănuț Ungureanu („Luna în orașul blestemat” – editura Tritonic, 2017). Pentru volum de proză scurtă a fost premiat Eugen Cadaru („Misterioasa scrisoare a domnului Tesla” – editura Tritonic, 2017).

Prozatorii Marian Truță și Dănuț Ungureanu

„Mă bucur mult pentru acest premiu, el fiind fără îndoială și o confirmare a interesului cu care publicul a întâmpinat volumul meu”, ne-a declarat în exclusivitate scriitorul Marian Truță.

„Am avut și am așteptări mari de la romanul «Luna în orașul blestemat», premiat azi, în care văd un ecou al SF-ului la problemele socialului contemporan”, a spus scriitorul Dănuț Ungureanu.

Citește și: Lorena Cazacu, make-up artist din judeţul lui Dragnea, vine la MAE

Premiile au fost fost decernate sâmbătă, 10 noiembrie, la sala mare a Institutului Cultural Român, de către Cristian Mihail Teodorescu, președintele SRSFF, Cristian Tiberiu Tamaș, secretar general al SRSFF și Horia Garbea președintele FBP a USR.

Scriitorul Eugen Cadaru
Sursa foto: Facebook

Premiile „Ion Hobana” se acordă anual pentru volume noi science fiction și fantasy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =