Caută
Close this search box.

Presa britanică scrie despre căsătoria controversată a doi rromi minori din Dolj: „Lasă jucăriile, azi te-nsori”

Cazul a doi minori romi dintr-o localitate din Dolj, pe care părinții i-ar fi pus să se căsătorească, a ajuns în atenția presei internaționale.

Tabloidul The Sun a publicat un articol, însoțit de un filmuleț, în care o fată de opt ani îmbrăcată într-o rochie roz este pregătită de rude pentru „ziua cea mare.”

Articolul, intitulat „Uită de jucării! Căsătoria unei fetițe de 8 ani cu un băiat de 10 ani, la o nuntă de romi din România stârnește furie”, a fost publicat marți. În imaginile difuzate, se poate observa cum copila, îmbrăcată într-o rochie roz, este înconjurată de femei mai în vârstă, care o aranjează pentru marele eveniment. La rândul său, „mirele” de 10 ani dansează pe muzica tradițională, alături de prietenii săi.

În tot acest timp, un cântăreț îi transmite mirelui: „Lasă jucăriile, azi te-nsori cu mireasa ta.”

Câteva secunde mai târziu, mireasa e urcată pe un scaun, ca toată lumea să îi admire rochia.

Imaginile au stârnit controverse pe rețelele de socializare, scrie The Sun. O persoană a atras atenția că nu este o nuntă din punct de vedere legal, ci că adevărata ceremonie va avea loc când cei doi sunt majori.

Potrivit Înaltului Comisariaat pentru Drepturile Omului, anumite comunități din România recurg la „căsătoriile de la o vârstă fragedă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri