Caută
Close this search box.

Primele reacții în cazul valizei cu documente Tel Drum găsite pe câmp

dosarul tel drum

O geanta cu documente ale companiei Tel Drum ar fi fost găsită de un sătean pe un câmp din Teleorman. Sunt informaţii importante din interiorul firmei, date pe care procurorii anticorupţie nu le-au găsit când au făcut percheziţii anul trecut în ancheta ce îl vizează şi pe Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman. Până acum liderul PSD nu a reacţionat. Localnicul care ar fi făcut descoperirea a luat legătura cu jurnalişti de la Rise Project.

În geanta cu documente apar toate informaţiile care se aflau în computerul unui om-cheie din conducerea Tel Drum, spun jurnalistii de la Rise Project într-o postare pe Facebook.
Acestea au fost salvate pe un hard extern care a fost găsit în valiza pierdută. Aici s-ar afla contracte, bilanţuti, diverse tabele contabile şi acte din care ar reieşi că au fost constituite firme-fantomă, folosite de obicei pentru a se pierde urma banilor.
De asemenea, jurnaliştii spun că au acces la aproape 15.000 de fotografii şi filmări. Unele au fost şi publicate deja. Într-una apare un bărbat înconjurat de 20 de mistreţi împușcăți la vânătoare.

Liviu Dragnea apare notat cu majuscule

Iar în altele mai mulți bărbați, însoţiţi de partenere. Multe par a fi făcute în timp ce aceştia se aflau în vacanţă. O filmare arată că doi dintre ei cei filmați se dădeau drept cerşetori, iar alţi prieteni aruncau cu bani, cu banconte euro.
În valiză s-ar află și o tabletă care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş.
A mai fost găsită o agendă cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani. Numele lui Liviu Dragnea apare notat cu majuscule, notează jurnaliştii.
Printre informații, apar și peste 54.000 de e-mailuri, unele de pe adresa de serviciu a managerului.
Apar inclusiv planuri ale unor proprietăți mari din Alexandria și documente personale din familie, precum diploma de bacalaureat a fiului lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea.

Reacții în presă

„Când documentele au ajuns la noi, evident că toţi oamenii din redacţie, toţi colegii mei, s-au apucat de analizat documentele, nu ne apucăm să publicăm, pur şi simplu, documente când le primim”, a declarat la Digi24 Ana Poenariu, jurnalist Rise Project.

Întrebată dacă este sigură de veridicitatea informaţiilor, ea a răspuns: „Evident, în plus, datele noastre arată că documentele au fost ascunse cu puţin timp înainte de percheziţiile DNA, percheziţii făcute de procurori la firma Tel Drum în vara anului 2017. Este vorba de mii de documente financiare, peste 14 mii de fotografii şi clipuleţe video”.
Ana Poenariu a mai spus că din informațiile pe care le are, în documentele ajunse în posesia Rise Project apare și Liviu Dragnea.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24:

„De unde şi cum valiza a fost aruncată pe câmp? Cred că, în acest moment, primele explicaţii nu sunt despre valiză, cum arăta şi pe ce câmp a fost găsită. Uitându-mă pe documentele care au fost deja publicate, mi se pare că deja domnul Liviu Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea şi şefii acelei companii Tel Drum trebuie să dea nişte explicaţii. Sunt nişte mail-uri care arată o legătură directă între, cel puţin, fiul domnului Dragnea şi acea firmă. Acea firmă îi deconta factura la maşină, acea firmă îi plătea, patronul firmei respective, un apropiat al domnului Dragnea, îi plătea datoriile, pentru că, există un e-mail cu un citat acolo”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri