Prinţul Charles , moştenitorul tronului, împlineşte 70 de ani săptămâna viitoare şi se gândeşte serios la viitor.

Într-un interviu acordat BBC pentru un documentar despre viaţa sa, Prințul Charles spune că atunci când va ajunge rege va trebui să schimbe multe în viaţa sa.

Printre altele, nu va mai avea timp să se implice în campanii precum cea de promovare a istoriei Transilvaniei, ca acum.

Asta nu înseamnă că va renunţa la pasiunile legate de mediu, urbanism sau arhitectură, dar orice iniţiativă va trebui să aibă acordul guvernului.

Prin fundaţiile patronate de el, prinţul Charles a cumpărat şi renovat mai multe case tradiţionale, unele vechi de secole. Cele mai cunoscute sunt cele de la Viscri şi Valea Zălanului.

Toate s-au dovedit excelente pentru promovarea turismului rural. Charles speră ca fiii şi nepoţii săi să se poată bucura cândva de acest mic colţ de rai îmbrăţişat de culmile Carpaţilor.

„Ei sunt motivul pentru care fac tot ceea ce fac aici, mă gândesc la viitorul lor. Dar mă gândesc şi la viitorul copiilor dumneavoastră şi ai multor altor oameni”, a declarat Prințul Charles, potrivit BBC, citat de digi24.

Toate acestea se vor schimba însă când Charles, căruia nu îi face nici o plăcere să vorbească despre acest lucru, îi va urma mamei sale pe tronul Marii Britanii. Prinţul-călător va trebui să respecte un protocol extrem de strict când va deveni rege.

„Ideea că într-un fel sau altul voi continua exact ca acum, dacă îi voi succede mamei mele, este un nonsens complet. Cu siguranţă nu voi mai putea aceleaşi lucruri ca în calitate de prinţ moştenitor”, spune Prințul Charles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =