Caută
Close this search box.

Proteste la Kiev după ce Rusia a capturat trei nave ucrainene

Parlamentul Ucrainei trebuie să decidă dacă va impune o lege marțială în timp ce pe străzile din Kiev s-a revărsat furia ucrainenilor în urma capturării a trei nave de către Rusia, informează BBC.

Protestatarii s-au adunat în fața ambasadei ruse din capitala Kievului și o mașină a ambasadei a fost incendiată.

Incidentul din apele peninsulei Crimeea marchează o creștere esențială a tensiunilor dintre cele două țări. În consecință, Consiliul de Securitate al ONU va organiza o întâlnire de urgență.

Fiecare țară o acuză pe cealaltă pentru incidentul în care au fost capturate două canoniere și un remorcher și un număr de membri ai echipajului ucrainean au fost răniți. Mai târziu, aproximativ 150 de persoane s-au adunat în afara ambasadei ruse, alții aruncând rachete. Cel puțin o mașină aparținând ambasadei a fost aprinsă. „Ne-am adunat astăzi aici pentru a protesta împotriva rușilor cu privire la acțiunile lor de astăzi, asupra împușcăturilor asupra armatei noastre”, a declarat Oleksi Ryabov agenției de presă Reuters. „Suntem foarte supărați, ar fi trebuit să distrugem toate relațiile diplomatice cu această țară cu mult timp în urmă”.

În timpul unei întâlniri a Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, președintele Petro Poroșenko a descris acțiunile rusești drept „neprovocate și nebune”. El a spus că va cere parlamentului luni să introducă legea marțială, dar a subliniat că aceasta nu înseamnă o „declarație de război”. „Ucraina nu intenționează să lupte cu nimeni”, a spus el.

Între timp, ministerul ucrainean de apărare a anunțat că au fost date ordine pentru a pune armata într-o stare de pregătire de luptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri