Caută
Close this search box.

PSD doreşte dezincriminarea parţială a deținerii fără drept a muniției letale

psd

O propunere legislativă inițiată de senatorul PSD, Liviu Brăiloiu, prevede dezincriminarea deținerii fără drept de muniție letală, faptă care în prezent este pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Inițiativa a mai fost semnată de alți 46 de parlamentari de la PSD și trei de la PN și a primit raport de adoptare de la comisiile de specialitate ale Senatului (juridică și de apărare), urmând să fie trimisă plenului pentru vot final.

Practic, Brăiloiu propune ca aceia care au permis de port armă să poată deține muniție neaferentă armelor pe care le dețin, precum și o cantitate dublă față de cât permite legea.

În prezent, fapta de deținere de muniție neaferentă armei pentru care o persoană are autorizație constituie infracțiune și se pedepsește în Codul Penal cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Liviu Brăiloiu a propus însă scoaterea acestei fapte din categoria infracțiunilor și încadrarea la contravenții, urmând ca pedeapsa să fie o amendă între 1.001 și 2.000 de lei și, eventual, confiscarea armei.

Nu în ultimul rând, inițiatorul proiectului propune relaxarea condițiilor de acordare a permisului de port-armă. Astfel, a fost abrogat articolul care prevede că dreptul de deținere a armelor se anulează dacă persoana a săvârșit într-o perioadă de 2 ani două contravenții prevăzute de lege sau o contravenție pentru care legea prevede sancțiunea complementară a anulării dreptului de deținere, folosire și port a armelor. ”Este o măsură prea drastică”, susține Brăiloiu în expunerea de motive a proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri