Caută
Close this search box.

PSD nu este partid social-democrat, spune un deputat german

psd

În Bundestag există un nou grup parlamentar multilateral pentru relațiile cu Bulgaria, Moldova și România. Unul din vicepreședinți, Detlef Müller, SPD, a declarat într-un interviu pentru Robert C. Schwartz de la Deutsche Welle că PSD condus de Liviu Dragnea ”nu este un partid-soră”.

Domnule Detlef Müller, sunteți deputat al partidului social-democrat (SPD) în Bundestag și unul dintre cei cinci vice-președinți ai Grupului parlamentar de prietenie germano-bulgaro-moldo-române.

O entitate nouă, „multilaterală”, cu țări diferite. Să le examinăm îndeaproape și să începem cu actualul caz-problemă din Uniunea Europeană: România. Cum a reacționat acest grup parlamentar la recentul raport devastator al Comisiei Europene pentru România și la rezoluția Parlamentului European, în care guvernul social-liberal de la București a fost criticat dur pentru atacurile sale neîntrerupte asupra sistemului judiciar independent, împotriva luptei anti-corupție, împotriva statului de drept?

Detlef Müller: În primul rând, cred cu tărie că toți membrii grupului nostru parlamentar știu ce se întâmplă în România și cunosc raportul. Este un puternic semnal de avertizare din partea Uniunii Europene la adresa României. Dacă ne uităm la evoluțiile din ultimii ani, nu este surprinzător să constatăm că în România s-a înregistrat chiar și o serie de pași înapoi.

Spre deosebire de Bulgaria, care se află și ea pe un drum dificil, dar bun și al cărei progres este vizibil. În ultimii ani s-au înregistrat pași înapoi în ceea ce privește statul de drept, sistemul judiciar, separarea puterilor și libertatea presei în România.

Cred că grupul parlamentar va trebui să analizeze foarte critic acest raport, să ia deciziile corespunzătoare cu privire la felul în care vom acționa în viitor. Vrem să ajutăm România, acesta e scopul nostru. Vrem să consolidăm relația dintre cele două parlamente, vrem să colaborăm.

România se afă în pragul preluării președinției UE. Aceasta este o sarcină uriașă. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta pe prietenii și colegii noștri din Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri