Caută
Close this search box.

PSD vrea să conteste raportul MCV la Curtea Europeană de Justiție

PSD

Reprezentanții Partidului Social Democrat – PSD- susțin că, în acest moment, este analizată posibilitate unui demers de contestare a raportului MCV la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, social-democratul Nicuşor Halici, a declarat miercuri că în PSD este analizată posibilitate unui demers de contestare a raportului MCV la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

„Suntem în procedură de lucru şi vedem exact ce va presupune. Trebuie să utilizăm toate mecanismele şi pârghiile pentru a ne apăra ţara şi poporul, despre asta e vorba, despre dublul standard care este aplicabil în această Uniune, şi care acum devine din ce în ce mai evident. Ceea ce în unele state se poate, adică revocăm procurorul general în Germania pentru o declaraţie politică, în România inclusiv CCR dacă spune că trebuie revocat cineva este o încălcare a justiţiei şi a statului de drept”, a declarat Nicuşor Halici, citat de Mediafax, după ce a fost întrebat despre o posibilă o contestare a raportului MCV la Curtea de Justiţie a UE.

Citește șiTrump acuză cotidianul New York Times că difuzează fake news

Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, a anunţat marţi Comisia Europeană, recomandând suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

În ultimele 12 luni, România a luat anumite măsuri pentru implementarea recomandărilor formulate de Comisia Europeană în ianuarie 2017. „Cu toate acestea, raportul de evaluare din ianuarie 2017 a fost permanent condiţionat de evitarea măsurilor negative care pot genera dubii asupra progreselor înregistrate în ultimii zece ani. Intrarea în vigoare a legilor justiţiei, presiunile asupra independenţei justiţiei în general, în special asupra Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), şi alte măsuri care subminează combaterea corupţiei au generat regrese ori semne de întrebare privind ireversibilitatea progreselor (…)”, se arată în raportul elaborat de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Un răspuns

  1. Nu „analiza unui demers de contestare”.
    Ati ramas fete mari si „pietre in casa” acestei tari ?
    Aparati-ne si pe noi (macar opinia surda), ca auzim doar blesteme si batjocoreli la adresa acestui neam.
    Ce sunteti si ce mai reprezentati pentru noi daca nu sunteti in stare sa ne aparati macar obrazul si demnitatea noastra de barbati, fiindca suntem.
    Iesiti din aceasta organizatie anacronica, aproape mafiota, unde totul se negociaza in interiorul „grupului select” si unde am fost „acceptati, mai mult tolerati”, ca prostii rupti in fund care aveau 100 de lei si au fost vrajiti de reclamele la coroane de aur impodobite cu pietre nestemate cand ele, de fapt erau din vipla si ornate cu „pietre de grohotis”.
    Prosti am fost si se pare ca vom fi „si mai mult decat atat”.
    Unde este istoria nemercantila si nefardata, in care niste oameni de stat incercau si de cele mai multe ori reuseau sa propaseasca aceasta natie si interesele ei ?
    Unde sunt timpurile in care vecinii sau partenerii din zona ne spuneau, intrebau sau se tocmeau atunci cand hotarau sa ne parjolesca pamantul, granele, casele sau copii.
    Unde sunt momentele (fiecare unic) in care am reusit (dar numai in relatii bilaterale) sa ne intregim neamul, iata de 100 de ani, fara sa ne plecam prea mult fruntea, fara sa dam in proprietate parti din tara, fara sa fim lipsiti de dreptul la cuvant in propriul nostru asezamant national, cu banii luati (ca taxa de 5 stele pentru hotelul creat de toletele de la UE) si fara nici o investitie aprobata de BEI sau alte institutii ametite in permanenta.
    Contestatii fratilor in secunda asta daca aveti sange in instalatie, daca nu cumva aveti parti pris-uri cu vreun neavenit din haita dar trebuie sa tineti minte: Dorinta sincera este inaltatoare dar in absenta faptelor ea ramane un vis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri