Caută
Close this search box.

Regele Arabiei Saudite va face mai multe vizite oficiale în ţară, în urma uciderii lui Khashoggi

Regele Salman al Arabiei Saudite

Regele Salman al Arabiei Saudite va efectua începând de marţi mai multe vizite oficiale în ţară, timp de o săptămână, în contextul în care regatul se confruntă cu cea mai gravă criză politică din ultima perioadă, în urma uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează Reuters.

Este prima vizită de acest gen a regelui, de când acesta a preluat tronul, în anul 2015. Regele va vizita mai multe provincii din ţară, printre care Qassim şi Hail, situate la nord-vest de capitala Riyad.

În timpul vizitelor, regele va discuta, printre altele, despre probleme legate de sănătate, educaţie şi infrastructură, menţionează presa saudită.

Decizia regelui vine în contextul în care Arabia Saudită se confruntă cu o criză politică, generată de uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul.

Administraţia de la Riyad a negat iniţial orice implicare, dar, sub presiunea autorităţilor din Turcia, a identificat ulterior 18 suspecţi.

Momentan, nu se ştie dacă fiul regelui, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, se va alătura vizitelor.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri