Caută
Close this search box.

Rezoluția dură privind statul de drept în România a fost adoptată în Parlamentul European

Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat marți, în plenul de la Strasbourg, rezoluția privind statul de drept din România.

Rezoluția conține 13 recomandări și semnalează îngrijorările privind modificarea legilor justiției și a codurilor penale din România, ce „pot submina structural independența justiției și capacitatea de luptă împotriva corupției”. În document este condamnată și intervenția violentă a forțelor de ordine în timpul protestelor din 10 august de la Bucureşti.

Rezultatul votului a fost 473 voturi pentru, 151 împotrivă, 40 abțineri.

Draftul rezoluţiei din Parlamentul European privind statul de drept în România

Potrivit draftului rezoluţiei, Parlamentul European îndeamnă Parlamentul şi Guvernul României să pună în aplicare pe deplin toate recomandările Comisiei Europene, ale GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia şi să se abţină de la orice reformă care ar pune în pericol respectarea statului de drept, inclusiv independenţa sistemului judiciar.

De asemenea, eurodeputaţii invită Comisia Europeană „să monitorizeze acţiunile întreprinse de autorităţile române pe baza recomandărilor”.

Când va fi cea mai neagră zi pentru Liviu Dragnea şi ai lui

Parlamentul european condamnă „intervenţia violentă şi disproporţionată” a forţelor de ordine în timpul protestelor din 10 august.

Tot marți, Comisia Europeană va face public raportul în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) care arată că arată că România a îndeplinit doar două din cele 12 recomandări şi va fi mai dur pentru noi decât pentru bulgari.

Raportul MCV va fi mult mai dur pentru România decât pentru Bulgaria. Care sunt cerinţele CE

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri