Caută
Close this search box.

România, în urna a 4-a a fotbalului european, foarte aproape de Gibraltar, Feroe, Andorra și Malta

Dacă victoria cu Muntenegru ar fi fost cu 2-0 sau la două goluri diferență, România ar fi urcat în Urna a 3-a europeană pentru tragerea la sorți. Așa, însă, a fost o victorie fără glorie, bună doar pentru palmares și istoria sportului.

Suntem, practic, în a 5-a categorie valorică a Europei !

În mod oficial, UEFA a anunţat care vor fi urnele pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2020, care va avea loc la Dublin, pe 2 decembrie.

Iată cum arată noua ierarhie europeană:

Urna Ligii Naţiunilor (4): Elveţia*, Portugalia*, Olanda*, Anglia*

Urna 1 (6): Belgia, Franţa, Spania, Italia, Croaţia, Polonia

Urna 2 (10): Germania, Islanda, Bosnia-Herţegovina*, Ucraina*, Danemarca*, Suedia*, Rusia, Austria, Ţara Galilor, Cehia

Urna 3 (10): Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoţia*, Norvegia*, Serbia*, Finlanda*, Bulgaria, Israel

Urna 4 (10): Ungaria, România, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Georgia*

Urna 5 (10): Macedonia*, Kosovo*, Belarus*, Luxemburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova, Gibraltar, Insulele Feroe

Urna 6 (5): Letonia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino

Echipele marcate cu semnul * şi-au asigurat deja cel puţin un loc în play-off, după ce au câştigat grupele din Liga Naţiunilor.

Cele patru echipe din urna Ligii Naţiunilor vor fi trase la sorţi pe prima poziţie în grupele A, B, C şi D, ceea ce înseamnă că vor avea două date libere pentru a juca în faza finală a Ligii Naţiunilor, în luna iunie.

Echipele din urna 1 vor fi trase la sorţi pe prima poziţie în grupele E-J. Echipele din urna 2 vor fi trase la sorţi pe poziţiile doi din cele zece urne, cele din urna 3 pe poziţiile 3, cele din urna 4 pe poziţiile 4, iar cele din 5 pe poziţiile 5. Echipele din urna 6 vor fi trase la sorţi pe poziţiile 6 în grupele F-J.

La finalul fazei grupelor preliminare, echipele de pe primele două locuri în cele zece grupe se vor califica la Campionatul European din 2020. Ultimele patru locuri la turneul final vor fi ocupate după play-off-ul la care vor participa cele 16 câştigătoare ale grupelor Ligii Naţiunilor sau următoarele echipe cel mai bine clasate în Liga Naţiunilor, în funcţie de rezultatele grupelor preliminare ale Euro-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri