Caută
Close this search box.

Rusia ar putea oferi Republicii Moldova o sumă imensă de bani

rusia

Rusia ar putea oferi Republicii Moldova un miliard de dolari (0,87 miliarde de euro) pentru proiecte de infrastructură, afirmă preşedintele Igor Dodon, după întâlnirea pe care a avut-o la Moscova cu omologul său rus, Vladimir Putin, informează site-ul IPN.md.

Igor Dodon, un politician prorus, a discutat cu Vladimir Putin despre asistenţă financiară masivă pentru proiecte de infrastructură. „Accesarea suportului (financiar) – credit, o parte gratis din partea Federaţiei Ruse, a Uniunii Eurasiatice – este o perspectivă foarte clară pentru Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon într-un interviu acordat postului moldovean NTV.

Igor Dodon a catalogat drept „un succes” întrevederea pe care a avut-o săptămâna trecută cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. „Este a doua mea vizită oficială în Rusia. Este un succes, în principal datorită deciziilor pe care le-am luat astăzi”, a declarat Igor Dodon într-un interviu acordat agenţiei de presă Tass. „Este vorba despre decizii aşteptate de mult timp de cetăţenii Republicii Moldova”, a adăugat Igor Dodon, fără a oferi detalii.

Un răspuns

  1. Cum am mai spus-o, tarile foste membre ale URSS, nu vor putea avea niciodata o politica independenta de Rusia.
    Pe pariu, eu pun 100 de lei si dumneavoastra 1 leu.
    Sper sa mai am viata dar suta de lei datorie se va transmite ca obligatie pentru fiul meu, chiar daca cred, ca deznodamantul va fi pe termen scurt iar daca vestul are „mici cedari strategice”, pe ici, pe colo, in partile esentiale, se va putea teleporta chiar pe termen mediu.
    Moldova este un mic licurici nefecundat, care nu a vazut „negru in fata ochilor” niciodata, aproape ca se impune solutia democratica de a fi dus (cu binele sau cu forta) la un salon de masaj.
    Polonia actuala sub Iaroslaw Kaczynski, fratiorul geaman maic cu 5 minute, ramas dupa accidentul (asasinatul) de la Smolernsk in care fratiorul mai mare, stapan peste PSD-PNL-ul polonez (adica partidul „lege si dreptate”), cam manelist, a mierlit-o cu tot cu paginile gandite, revizuite si scrise, asemeni unui manifest antirus, de loc sagalnic si chiar revansard. Ce naiba cauta acolo acest „Lech” (gemenii sunt precum soarecii infestati cu toxoplasmoza care ataca curajos si lisit de ratiune pisicile si intotdeauna ajung in burtile acestora)? Ramane o intrebare retorica atat timp cat „adrisantul” s-a dus la „unde-i era locul”, scuze petru raceala. Actualul geaman, ramas in viata (prin nu stiu ce minune draceasco – americana) vrea multe si se pare ca in afara „spatiului” Merkel, din ce in ce mai rarefiat simai putin prielnic vietii, nimeni nu il va sustine si este posibil (ca supozitie bazata pe informatii din presa) intr-un tim de, sa ajunga la acelasi „zet” cu dragul lui frate. Ca om, nu doresc, ca roman, nu ma bag, doar constat.
    Ucraina „independenta” este astazi un mare nimic. Burdusita de ONG-uri vestice, sustinuta financiar (doar in exremis, cand schelalaie precum cainele lui Pavov) de state vestice, provocata politico-militar in permanenta de state vestice, cu multi cetateni rusi, femei multe in „conducere”, „ciocolatica fezandata deja de mult timp”, care a pierdut bani multi si care, bolnava de nervi, precum chinezul de la AliBaba, vrea sa se converteasca, din nou, la bani nemunciti si la foloase. Nexam.
    Ungaria, Cehia, Serbia, Bulgaria, se pare ca au „acadeaua” lor ruseasca de care nu se mai satura, energia reala (gaze sau petrol), fara de care copii lor nu pot avea facebook, internet in banda lata iar ei (maturii) contracte visate de finantare cu BEI.
    Despre Gerorgia, biata pupila a lui Shevanadze, iata ca a pierdut de cativa ani o treime din teritoriu, tot la „sfatul” marelui licurici si va ramane in continuare „o papusica de stat”, posibil democratic candva, dar nu in universul si timpul luat in considerare la aprobarea bugetului.
    Primul stat crestin al lumii, Armenia si negul ei canceros, Nagorno Karabach, cu un prim-ministru demisionar si reuns pro-vesnic-rus, nu va oferi vestului nici o sansa de axpansiune economico – militara.
    Vestule, incotro?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri