Caută
Close this search box.

Scandal între PNL şi Dacian Cioloş: Acest sinecurist uită că partidul l-a susținut ca premier. Muşcă mâna care l-a hrănit

cioloş orban

Mai mulți oameni de la vârful PNL l-au criticat pe Cioloș pentru atacul lansat la adresa PNL, i-au reproșat că abia după ce a fost susținut de liberali la șefia Guvernului ”a început să-i pută PNL”, l-au numit sinecurist și au pus pe Facebook o serie de fotografii în care fostul premier apare alături de liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Am văzut o postare a unui fost premier tehnocrat, ajuns ministru al agriculturii și mai apoi comisar european pe agricultura, cu sprijinul PNL. Acum ii “miroase” PNL. Adică singurul partid care a demonstrat ca a bătut și poate bate PSD.

În timp ce dl tehnocrat sta in tribune, sparge semințe și își da cu părerea de antrenor, noi cei de la PNL jucam dur în teren: 27 de atacuri câștigate la CCR, legile justiției întoarse în parlament, moțiuni simple și de cenzura, atacuri la baioneta la miniștri incompetenți ai PSD.

El nu e în stare sa-și înregistreze încă un partid, în timp ce PNL are în spate voturile romanilor care au dat 1100 de primari, 1500 de viceprimari, 15000 de consilieri locali și județeni.

Prin atacul la PNL, dl tehnocrat nu face decât jocul PSDragnea. Păcat, nu a înțeles ca adversarul lui nu e PNL ci Dragnea și PSD. Maturizarea politica e necesară chiar și pentru cei care se cred mai catolici decât Papa…”, a scris pe Facebook Florin Roman, vicepreședinte PNL, potrivit g4media.

Gigel Știrbu, vicepreședinte PNL

„Un sinecurist acuză!

De fiecare dată când nu se simte băgat în seamă, Dacian Cioloș iese, cum altfel decât pe Facebook, și atacă Partidul Național Liberal.

Acest sinecurist uită că PNL l-a susținut pentru funcția de prim-ministru al României la alegerile parlamentare din 2016.

De data aceasta a afirmat faptul că PNL este un partid care refuză să se reformeze.
Nu îmi dau seama la ce reformă se referă Cioloș, dar când mă uit cum a obținut el toate funcțiile deținute, înțeleg că pentru el “reformat” înseamnă să pupi ghiulul oricui îți oferă o funcție într-un loc călduț.

Dacian Cioloș este un om cu un caracter ce lasă de dorit și încearcă sistematic să muște mâna care l-a hrănit. Așa a procedat și când l-a criticat pe Președintele Iohannis, spunând că el n-ar fi numit-o premier pe Viorica Dăncilă.

N-ar trebui să uite că, într-un moment în care el rătăcea pe la Bruxelles, Iohannis l-a numit în funcția de premier al României. (…)

Poate fostul premier ne va explica și motivul pentru care l-a susținut pe Vasile Dâncu în guvern, știind foarte bine că este omul lui Liviu Dragnea. Sau poate acesta era și motivul?”

„Ca lider al grupului PNL din Camera Deputaților am discutat cu mai mulți colegi din opoziție în încercarea de a ne da seama cu cine negociază dl. Cioloș dărâmarea guvernului PSD-ALDE.

Ne-ar fi de mare ajutor orice vot. Ar fi fost poate util ca dl. Cioloș să precizeze pe câte voturi ne putem baza din partea domniei sale la o eventuală moțiune de cenzură.

În felul acesta putem urgenta depunerea unei moțiuni care să ducă la demiterea guvernului incompetent manevrat de Liviu Dragnea (inclusiv la demiterea dnei Carmen Dan, ministru incompetent și abuziv, fost prefect de Teleorman în vremea guvernului Cioloș).

În concluzie, cea mai solidă contribuție pe care dl. Cioloș ar putea-o avea la acțiunea opoziției ar fi să scoată odată actele la partidul mult promis și să se oprească din atacarea celorlalte partide care au fost în fiecare zi, nu pe sărite sau între două zboruri, în prima linie a luptei anti-Dragnea pentru apărarea democrației în România.”, spune Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, pe Facebook.

Ludovic Orban: Cioloş a apărut din neant

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a răspuns duminică seară, într-o emisiune la B1 TV, fostului premier Dacian Cioloș, pe care l-a acuzat că a lansat un atac straniu la adresa partidului pe care îl conduce.

„Mi se pare extrem de ciudat faptul că Cioloș a apărut din neant: l-a pus Tăriceanu ministru al Agriculturii – nici azi nu am înțeles de ce. După ce a picat Guvernul liberal, Cioloș s-a dus consilier la Băsescu, principalul adversar al PNL, care apoi l-a pus comisar european. Cine l-a propus apoi, din nou, comisar ca primă opțiune în 2014? Președintele PSD de la acea vreme, Victor Ponta. (…)

”Dacă cineva care zice că e împotriva PSD atacă principala forță politică care se bate cu PSD îi face un serviciu PSD. Noi ne batem cu inamicul și un brancardier sau unul care ar trebui să aducă mâncarea să ne hrănească, trage cu pistolul în noi”, a explicat Ludovic Orban.

„De când a început să vă pută PNL-ul, domnule Cioloș? Înainte de-a vă susține pentru funcția de prim ministru sau după?

Din păcate, o spun cu și mai mare regret, sunteți unul dintre oamenii-exemplu că nici o duhoare nu v-a fost potrivnică mirosului dvs fin și rafinat atunci când a fost vorba de sprijinul PNL pentru a deține unele dintre cele mai importante funcții în statul român: ministru al agriculturii, comisar european pentru agricultură, prim ministru.

Or să veniți azi și să spuneți că așteptați ca PNL să vi se alăture în proiectul de reformare mi se pare cel puțin o glumă, ca să nu spun obrăznicie.

Sunt un om care pledează pentru reformă inclusiv, sau mai ales, în politică. De aceea m-am implicat politic. Dvs. aveți însă o mică-mare problemă, domnule Cioloș: credibilitatea. Vă recunosc și vă respect calitățile profesionale, dar asta nu mă oprește să nu observ că tarele politicii pe care azi o detestați, într-un fel sau altul, v-au afectat.

Nu știu cum s-au așezat planetele de taman un înalt beneficiar al ”clasei politice vechi” ca dvs. vorbește de oameni noi în politică.”, adaugă şi Pavel Popescu, deputat PNL.

Dacian Cioloș a lansat duminică o serie de critici dure la adresa PNL, partid despre care spune că face parte, alături de PSD, din ”clasa politică veche”, două partide care ”vin din trecut și ne vor în trecut” și pe care sărăcia nu le deranjează ci, dimpotrivă, le avantajează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri