Caută
Close this search box.

Scandal la Washington: Casa Albă suspendă acreditările corespondentului CNN Jim Acosta

Casa Albă a suspendat scrisorile de acreditare ale corespondentului CNN la Casa Albă, Jim Acosta, după un schimb de replici ale acestuia cu președintele american Donald Trump, informează BBC.

Un angajat al Casei Albe a încercat să apuce microfonul de la Jim Acosta de la CNN la conferința de presă miercuri. Dar secretarul de presă, Sarah Sanders, a declarat că accesul a fost eliminat deoarece reporterul a pus „mâinile pe o femeie tânără”. Acosta a numit-o pe Sanders „o mincinoasă”.

Președintele a declarat că jurnalistul CNN a fost o „persoană nepoliticoasă și teribilă” la evenimentul de presă.

Ce s-a întâmplat la conferința de presă?

Acosta a contestat afirmațiile recente ale lui Trump despre o caravană de migranți care se îndreaptă spre SUA din America Centrală. Un membru al personalului de sex feminin a încercat apoi să ia microfonul de la jurnalist. „Ajunge, este suficient”, a spus președintele domnului Acosta, înainte de a-i spune să se așeze și să-și lase microfonul. „CNN ar trebui să-i fie rușine de ei înșiși, având în vedere că lucrezi pentru ei”, a spus el. „Felul în care o tratați pe Sarah Huckabee [Sanders] este oribil”.

Declarații Casei Albe

Sanders, într-o declarație postată pe Twitter, a spus că Casa Albă „nu va tolera niciodată un reporter care pune mâna pe o femeie tânără care încearcă să-și facă treaba”. „Faptul că CNN este mândru de comportamentul angajatului lor care nu este doar dezgustător, este un exemplu al abuzului lor scandalos pentru toată lumea, inclusiv pentru tinerele femei care lucrează în această administrație”, a spus ea. „Ca rezultat al incidentului de astăzi, Casa Albă suspendă accesul reporterului implicat până la o notificare ulterioară”.

Secretarul de presă a împărtășit mai târziu un videoclip despre incident, spunând că „nu va tolera comportamentul necorespunzător clar documentat în acest videoclip”. Acosta a trimis un tweet spunând că a fost oprit de serviciul secret de a intra în teritoriul Casei Albe.

Care a fost reacția?

Jurnaliștii au criticat decizia de a revoca accesul lui Acosta. CNN a emis o declarație pe Twitter spunând că interdicția era „în represalii pentru întrebările provocatoare ale lui Jim Acosta”. „Într-o explicație, secretarul de presă, Sarah Sanders, a mințit”, a spus acesta. „A oferit acuzații frauduloase și a citat un incident care nu s-a întâmplat niciodată”.

Asociația Corespondenților Casei Albe – un grup care reprezintă corpurile de presă la reședința prezidențială – consideră că „s-a depășit măsura” și decizia este „inacceptabilă”. „Îndemnăm Casa Albă să inverseze imediat această acțiune slabă și greșită”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri