Caută
Close this search box.

Scrisoare deschisă a organizațiilor românilor din diaspora

protestatarii

”Parlamentul European a votat săptămâna trecută, pentru România. A votat pentru o Românie fără corupție și fără corupți. A votat pentru o Românie a românilor. A votat pentru o Românie care să nu fie condusă de un grup infracțional organizat. A votat pentru oamenii cinstiți”, începe scrisoarea deschisă primiă la redacție.

Cererile organizațiilor din diaspora

”Noi, români de pretutindeni, trebuie să înțelegem că Europa ne-a mai dat o șansă. Europa a văzut că noi nu vrem să lăsăm România pradă acestui grup infracțional organizat care prin șantaj și minciuni electorale a pus ghearele pe țara noastră.

În decizia luată de Parlamentul European au rezonat și protestele masive și neîntrerupte care durează de aproape doi ani, proteste ale oamenilor din această țară care nu au acceptat să fie conduși de un guvern total incompetent. Guvernul a dus țara în pragul unei crize fără precedent cu sprijinul majorității parlamentare care prin acțiunile sale a exercitat suveranitatea în nume propriu, ceea ce contravine grav constituției și statului de drept.

Sub pretexte naționaliste, guvernul încalcă cu bună știință contractele de aderare la Uniunea Europeană, periclitând astfel viitorul european al României și viitorul a milioane de români de peste hotare.

Intervenția în forță și disproporționată, din data de 10 august 2018, a Jandarmeriei Române, care a devenit în ultimii doi ani organul de represiune a grupului infracțional organizat ce a pus stăpânire pe țară, a fost aspru criticată în rezoluția adoptată de către Parlamentul European.

În concluzie, cerem imperativ și imediat:

– demisia acestui guvern incompetent;
– demiterea șefilor jandarmeriei române care sunt cercetați penal precum și a tuturor șefilor din jandarmerie care au participat la reprimarea violentă a protestului pașnic din 10 august;
– organizarea de alegeri anticipate atent supravegheate prin observatori și prin orice mijloace tehnico-organizatorice de împiedicare a fraudei electorale
– facilitarea accesului la vot a tuturor cetățenilor indiferent de locația în care se află, în țară sau în străinătate
– interzicerea candidaturii acelor persoane care au dosare penale pe rol, precum și a celor care au suferit o condamnare penală. Înainte de a demisiona, guvernul va emite o ordonanță în acest sens.
– aplicarea punctului 8 de la Timișoara.

Semnează,

#activAG Piteşti
Acțiunea Civică Galați
Asociația Aradul Civic
Canada Save Roșia
Corupția Ucide
Diaspora Franța solidară cu România
Diaspora Milano
Geeks for Democracy
Grupul Civic Madrid
#Rezistența
#Rezistența din Diaspora
#rezist Berlin
#rezist Budapesta
#rezist Constanța
#rezist Dublin
#rezist Ingolstadt. Și eu sunt din România.
#rezist Lyon
#rezist Madrid
#rezist Marseille
#rezist Milano
#rezist Olanda
#rezist WMW
Ștafeta Steagului Uniunii Europene”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri