Caută
Close this search box.

Se negociază intens pentru căderea Cabinetului Dăncilă

dăncilă

Parlamentarii USR și PNL încearcă să convingă cât mai mulți aleși din arcul guvernamental să voteze o eventuală moțiune de cenzură care urmează să fie depusă în perioada următoare împotriva Guvernului Dăncilă.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat la Realitatea TV că este important ca „minoritatea supărată din PSD” să fie suficient de hotărâtă pentru a vota moțiunea de cenzură.

„Discutăm individual cu toţi deputaţii şi senatorii, pentru a obţine o masă suficientă pentru votarea moțiunii. Am discutat şi cu Kelemen Hunor, atitudinea sa este una precaută, dar e evident pentru toţi că e un Guvern cu care nu putem să preluăm preşedinţia UE”, a spus Barna.

Potrivit liderului USR, în perioada următoare se va vedea dacă există cifrele ca moțiunea de cenzură să fie depusă.

„Dacă moţiunea va pica în mod ridicol, nu va fi un semn de încurajare pentru nimeni. Am mai trecut prin moţiuni depuse la impresia artistică, ca apoi să cadă la 100 de voturi diferență. Nu am avut o negociere cu Tăriceanu, din punctul meu de vedere este la fel de responsabil ca şi Dragnea, este binomul care a îngropat România în ultimul an”, a declarat Dan Barna la Realitatea TV.

În cazul în care moțiunea va trece, rolul lui Iohannis devine foarte important, arată șeful USR.

„Trebuie căutat un premier magic care să întrunească mai multe condiţii, să fie acceptat și de majoritatea din Parl şi să fie acceptat și de Iohannis. Soluţia reală din punctul nostru de vedere sunt alegerile anticipate, la care s-ar putea ajunge dacă preşedintele va propune un premier non-PSD care nu va atrage majoritatea parlamentară. Doar așa putem ieși din capcana majorității toxice care distruge statul de drept şi ne scoate din Europa”, a explicat Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri