Caută
Close this search box.

Secretele Simonei Halep

Datele colectate de WTA de-a lungul sezonului competiţional 2018 relevă faptul că tenisul feminin este dominat de cele mai bune jucătoare la retur.

Şase sportive din Top 10 WTA la final de an se află şi între primele zece cele mai eficiente fete la retur, iar Simona Halep, Daria Kasatkina, Sloane Stephens şi Angie Kerber, cele mai bune patru tenismene la retur punctează între pimele zece poziţii în clasamentul general. De partea cealaltă, doar un singur nume se regăseşte atât în Top 5 servicii pe 2018 şi în Top 10 WTA – Naomi Osaka. În partea a doua a clasamentului WTA punctează Svitolina, Kvitova şi Pliskova.

Simona Halep rămâne regina returului, cu 49,6% puncte câştigate pe serviciul advers şi 48,5% game-uri luate contra lansării, chiar dacă în ultimul timp a lucrat mult la îmbunătăţirea serviciului. Faţă de 2017, an în care de asemenea a fost cea mai bună jucătoare la retur, Halep a câştigat şase procente.

3 jucătoare au convertit cel puţin 50% dintre mingile de break avute: Simona Halep, Naomi Osaka şi Sloane Stephens

Sub comanda fostului antrenor al Simonei Halep, Wim Fissette, Angelique Kerber a făcut un salt spectaculos la retur, care explică şi super-duelurile avute în meciurile directe cu eleva lui Darren Cahill, şi trofeul de la Wimbledon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri