Caută
Close this search box.

Simona Halep, avalanșa de recorduri și cota 56

Simona Halep bate record după record și se află pentru a 56-a săptămână în cariera sa pe primul loc în clasamentul mondial (WTA), conform ierarhiei publicate luni, 26 noiembrie. Este un record absolut pentru România, țară din care doar Ilie Năstase a mai urcat atât de sus, în ierarhia mondială a băieților, între 23 august 1973 și 2 iunie 1974 (41 de săptămâni).

Practic, Simona va intra, pe 31 decembrie 2018, în cea de-a 61-a săptămână ca lider mondial !

Mai mult decât atât, Simona Halep se află pe locul 10 într-un clasament all-time, pe baza numărului de săptămâni pentrucute pe locul 1 WTA, dar până la finalul anului se va apropia de poziţia a noua, deţinută de daneza Caroline Wozniacki, cu 71 de săptămâni.

Altfel, în top 10 nu s-a înregistrat nicio modificare, dar letona Anastasija Sevastova a urcat pe 11, iar belgianca Elise Mertens, pe 12, în timp ce belarusa Arina Sabalenka a coborât două locuri, pe 13.

Și încă o veste bună: România are din nou şase jucătoare în top 100, după ce Monica Niculescu a urcat o poziţie şi se află pe 100. Ana Bogdan a urcat şi ea două trepte, fiind acum pe 76, transmite Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri