Caută
Close this search box.

Șoc în arenă. Suspendat și șters definitiv din istoria sportului

O pedeapsă cu excluderea pe viaţă şi ştergerea definitivă din istoria sportului nu se întâmplă în fiecare zi. Jucătorul în cauză nu mai are voie să intre nici măcar în incinta arenelor destinate competiţiilor de tenis/ Și nu o poate face nici din postura de suporter, ceea ce de-a drepptul halucinant.

E vorba de Daniele Bracciali, fost nr.21 mondial și aflat acum în Top 100, pe locul 95, deși are 40 de ani, sportiv care şi-a aflat pedepsele după trucarea mai multor meciuri în 2012. Tennis Integrity Unit l-a amendat pe el și pe încă un alt jucător italian cu o sumă totală de 350.000 de euro.

De asemenea, aceştia au primit şi interdincţia de a mai evolua.

În cazul lui Potito Starace, fost nr.27 mondial, excluderea este pe o perioadă determinată. A primit o suspendare de 10 ani, dar e greu de crezut că va mai reveni în activitate în 2028, când va avea 47 de ani.

Bracciali a câştigat din tenis 1.8 milioane de dolari. A cucerit 6 trofee, unul în acest an, iar cel mai bun loc din clasamentul ATP dublu a fost 21, scrie mediafax.ro.

Daniele Bracciali a fost amendat cu 250.000 de dolari. Potito Starace, găsit vinovat pentru că a trucat meciuri, a fost la rândul lui interzis 10 ani şi amendat cu 100.000 de dolari. Federaţia italiană i-a suspendat pe cei doi jucători pe viaţă în 2005, însă apoi sancţiunea lui Starace a fost ridicată, iar cea a lui Bracciali a fost redusă la 12 luni. Acesta a putut evolua în tot sezonul 2018 în proba de dublu.

Daniele Bracciali a câştigat un titlu la simplu în 2006 şi şase titlu la dublu între 2005 şi 2018.

Unitatea pentru Integritate în Tenis (TIU) a luat această decizie pentru fapte datând de la turneul din Barcelona din 2011, asociate cu alte condamnări, pentru că a facilitat pariuri sportive în timpul aceleiaşi competiţii.

Starace a adunat din tenis o sumă de două ori mai mare decât a conaţionalului său, dar nu a câştigat vreun trofeu în cariera sa. Cea mai bună clasare în proba de dublu a fost atinsă în octombrie 2015, când a ocupat locul 27.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri