Caută
Close this search box.

Şoc în lumea fotalului! Unul dintre cei mai mari jucători din lume, depistat pozitiv

liga 1

Fotbalul internațional este zguduit după noi dezvăluiri în ancheta Football Leaks: Nemții de la Der Spiegel au anunțat că unul dintre cei mai mari jucători din lume a fost depistat pozitiv de două ori.

Sergio Ramos, căpitanul Spaniei şi al lui Real Madrid, a picat un test antidoping de două ori, înaintea finalei Champions League din 2017! Aceleași surse dezvăluie că Ramos a mai picat un test la un meci de campionat din luna aprilie a acestui an.

Sergio Ramos,

Potrivit Der Spiegel, citat de digisport, Ramos ar fi fost depistat pozitiv cu dexametazonă, o substanță ce poate fi folosită cu condiția ca UEFA să fie anunțată din timp, dar nu s-a întâmplat asta.

Conform regulamentului WADA, administrarea Dexametazonei este permisă înaintea meciurilor, însă este obligatoriu ca acest lucru să fie raportat în timpul testului doping. Dacă jucătorul nu face acest lucru și sunt găsite urme de substanţă în mostră, cazul este considerat unul suspect de doping.

Echipa medicală de la Real Madrid și-a asumat responsabilitatea, spune publicația germană, explicând că jucătorul a făcut, cu o zi înainte de meci, infiltraţii la genunchi și la umăr. UEFA a considerat că răspunsul medicilor este plauzibil.

Un an mai târziu, în aprilie 2018, Ramos a încălcat din nou regulamentul. A fost ales pentru control antidoping la finalul unui meci de campionat cu Malaga, dar s-a dus la duşuri, deşi ar fi trebuit să meaergă direct la cabinetul medical.

Agenția spaniolă anti-doping (AEPSAD) a anunțat echipa la cinci luni după incident, ceea ce a provocat agitație în birourile clubului, însă agenția a declarat pentru Der Spiegel că „procesul nu a furnizat nici un indiciu că vreo lege anti-doping ar fi fost încălcată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri