Caută
Close this search box.

SUA acuză China de încălcarea acordului bilateral anti-hacking

China a încălcat un acord cu Statele Unite vizând oprirea spionajului cibernetic prin hacking-ul datelor guvernamentale și corporative, a declarat un oficial al serviciilor de informații din SUA, informează AFP.

Întrebat dacă China încalcă acordul din 2015, dintre președintele Barack Obama și președintele chinez Xi Jinping, oficialul Agenției Naționale de Securitate, Rob Joyce, a declarat: „Noi credem că încalcă”. Dar a adăugat că numărul și cantiatea atacurilor au scăzut „dramatic” de la acord. „Chiar dacă nu este alb-negru, (China) a îndeplinit sau nu l-au îndeplinit, este clar că acestea depășesc astăzi limitele acordului care a fost făurit între țările noastre”, a spus Joyce.

În septembrie 2015, Obama a anunțat că a ajuns la o „înțelegere comună” cu Xi Jinping din China privind stoparea spionajului economic cibernetic, dar a amenințat că va impune sancțiuni americane hackerilor chinezi care persistă în săvârșirea infracțiunilor cibernetice. Cei doi lideri au declarat că sunt de acord că niciun guvern nu va susține cu bună știință furtul cibernetic al secretelor corporative sau al informațiilor despre afaceri. Acordul s-a oprit, totuși, de orice promisiune de a se abține de la spionajul tradițional cibernetic de la guvern-la-guvern pentru scopurile serviciilor de informații. Aceasta ar putea include hack-ul masiv al biroului de stat al guvernului federal din acest an care a compromis datele a peste 20 de milioane de persoane. Oficialii americani au relatat că atacul avea urmele înapoi în China, dar nu au spus dacă guvernul chinez a fost responsabil.

Statele Unite și China vor organiza vineri un dialog întârziat privind securitatea, ultimul semn al unei dezghețări în relațiile tensionate pe fondul unei serii de tranzacții comerciale înaintea unei întâlniri planificate între președintele american Donald Trump și președintele chinez Xi Jinping la reuniunea G20 din Argentina la sfârșitul lunii noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri