Caută
Close this search box.

SUA solicită menținerea presiunii sancțiunilor asupra Coreei de Nord

Vicepreședintele Mike Pence a susținut, joi, „campania de presiune” a Americii împotriva Coreei de Nord la un summit al liderilor mondiali, în timp ce aliații principali ai Phenianului susțin relaxarea sancțiunilor impuse asupra programului său nuclear, informează AFP.

Președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un au organizat un summit istoric în Singapore la începutul acestui an, semnând o înțelegere vag formulată privind denuclearizarea. Dar, de atunci, au existat puține progrese, cele două țări fiind speriate de sensul exact al acordului.

Nordul izolat și sărăcit se află sub sancțiuni severe impuse asupra programului său de arme atomice în urma încălcării rezoluțiilor ONU. Washingtonul insistă că trebuie să fie menținute până când Nordul va fi denuclearizat. Însă oficialii americani recunosc că executarea sancțiunilor de către partenerii comerciali tradiționali ai Nordului, China și Rusia, au atenuat caracterul lor. Între timp, Seul a declarat că se grăbește să-și ridice propriile măsuri împotriva Phenianului.

În remarcile de la deschiderea unei întâlniri cu liderii din Asia de Sud-Est, Pence a spus că „parteneriatul regional al Americii include și campania noastră de presiune privind” Nordul. La întâlnirea din Singapore participă, de asemenea, premierul chinez Li Keqiang, președintele rus Vladimir Putin și liderul sud-coreean, Moon Jae-in. „Vom vorbi foarte mult despre necesitatea menținerii programului de presiune”, a spus un oficial american. „Este ceea ce l-a adus pe Kim Jong-un la masă. Este incredibil de important ca presiunea să rămână”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri