Caută
Close this search box.

Supravieţuitorii Colectiv cer mecanism de intervenţie imediată în cazul marilor arşi

Supravieţuitori incendiului din clubul Colectiv au discutat cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, despre posibilitatea de a realiza un mecanism pentru intervenţia imediată în cazul unui accident cu mari arşi. Ei au decis să formeze o asociaţie care îi va ajuta pacienţii arşi.

“Am reuşit să obţinem acordul ministerului pentru a crea acest mecanism pe care îl propunem. Pe 21 noiembrie, vom avea o primă întâlnire a unui grup de lucru din care facem parte şi noi pentru crearea acestui mecanism, în cadrul ministerului, pentru intervenţia imediată în cazul existenţei unui accident cu mari arşi.

Şi acest mecanism să fie complementar cumva cu Mecanismul european de intervenţie la dezastre, cel care nu a fost activat la timp la Colectiv. Principiul obiective este de a elimina toate chestiunile de acţiune ad-hoc în cazurile de mari arşi”, a declarat Mihai Grecea, unul dintre supravieţuitorii din Colectiv, după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii.

Grecea mai spune că pacienţii cu arsuri se confruntă cu multe probleme, una dintre acestea fiind chiar atitudinea personalului medical.

„Spitalele din provincie sunt cumva crispate în momentul în care au un pacient ars şi vor să scape cât mai repede de el, să îl trimită la Bucureşti. Centrele de arşi care pot trata marii arşi nu există în România funcţionale şi atunci, pentru a putea salva viaţa acestor oameni, trebuie să îi trimitem afară.

Mecanismul scurtcircuitează toate volutele acestea birocratice ale momentului, pentru a putea scoate pacienţii în cel mai scurt timp afară din ţară către un centru de arşi adevărat.

Adică, protocoale cu acele centre, ca să se creeze relaţii de încredere, garanţii financiare, asigurarea transportului cu aeronave”, a mai adăugat Mihai Grecea.

Supravieţuitorii din clubul Colectiv anunţă că vor forma o asociaţie care să se ocupe de situaţia pacienţilor arşi, care se va numi Asociaţia Română a Pacientului Ars.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri