Caută
Close this search box.

Tăriceanu susţine că este cotat în sondaje peste preşedintele Klaus Iohannis

călin popescu tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la România TV, că cererea DNA prin care se cere avizarea urmăririi penale în cazul său reprezintă un demers politic, fiind convins că în dosar e vorba de „multă maculatură”. Tăriceanu neagă că în mandatul său de premier s-ar fi făcut vreo plată către Microsoft, potrivit News.ro.

„Eu am serioase îndoieli în privinţa faptelor care ar putea să fie în dosarul care este trimis la Senat. Cu toate că sunt 73 de volume, ca să impresioneze, asta înseamnă 20.000 de pagini, părerea mea este că, aşa cum s-a întâmplat şi în dosarul precedent în care am fost acuzat şi achitat, este enorm de multă maculatură.

Pun acolo o hârtie ca să spună lumea – domnule, dacă sunt atât de multe pagini or fi cine ştie ce probe deosebite”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Acestea sunt hotărâri legale, normale, naturale, nu au reprezentat niciun fel de favoare pentru mine, din contră ne-au adus pe noi în situaţia de legalitate.

Aceste HG nu au fost însoţite de plata vreunui leuţ către firma Microsoft. Până la finalul mandatului meu nu s-a făcut plata niciunui ban, deci ar fi urmat să fie plătite. Ca să se poată vorbi acum de o mită dată de firme pe ce? Pe nişte hotărâri legale? (…) , întreabă retoric şeful Senatului.

„E din nou un demers politic, aşa cum se vede în ultima vreme – acţiuni prin care o serie de lideri politici se doresc a fi scoşi din cursă.”

Tăriceanu susţine că cererea DNA ar fi motivată de faptul că se apropie alegerile europarlamentare şi alegerile prezidenţiale de anul viitor, iar el este cotat în sondaje peste preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce partidul pe care îl conduce şi-a dublat intenţia de vot faţă de 2016. „Deci există nişte interese undeva”, a adăugat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri