Caută
Close this search box.

Tesla are un nou șef. Elon Musk rămâne director executiv

Pionierul mașinilor electrice, Tesla, a numit joi un director executiv australian în domeniul telecomunicațiilor pentru a-i conduce consiliul de administrație, după ce controversatul Elon Musk a fost forțat de autoritățile americane să renunțe la acest post, relatează AFP.

Numirea lui Robyn Denholm, director financiar la Telstra și deja membru al consiliului de administrație al Tesla, este eficientă imediat, dar va servi perioada de preaviz de șase luni la compania australiană, a afirmat Tesla într-o declarație.

Musk a fost nevoit să demisioneze din funcția de președinte Tesla, în cadrul unei înțelegeri din septembrie cu autoritățile de reglementare americane, pentru a soluționa acuzațiile de fraudă care rezultă dintr-un tweet în care a spus că intenționează să ia firma privată și să are finanțare pentru a o face. Sub acea înțelegere, el și Tesla au trebuit să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari, dar lui Musk i sa permis să rămână doar în funcția de director executiv. El va ajuta la ușurarea tranziției lui Denholm de 55 de ani, a spus Tesla. „Pentru a asigura o tranziție lină în restul timpului lui Robyn la Telstra, Elon va fi o resursă pentru Robyn și va oferi orice sprijin pe care îl solicită în rolul său”, a spus producătorul de mașini electrice.

Musk a lăudat contribuția lui Denholm în timpul petrecut la bordul lui Tesla. „Robyn are o vastă experiență atât în ​​industria tehnică, cât și în industria auto, și a făcut contribuții semnificative în calitate de membru al consiliului Tesla în ultimii patru ani, ajutându-ne să devenim o companie profitabilă”, a spus el în declarația Tesla. „Aștept cu nerăbdare să colaborăm și mai mult cu Robyn pe măsură ce continuăm să accelerăm apariția energiei durabile”, a adăugat Musk.

Denholm a spus: „Cred în această companie, cred în misiunea sa și aștept cu nerăbdare să-l ajut pe Elon și echipa Tesla să obțină profitabilitate durabilă și să conducă pe termen lung valoarea acționarilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri