Caută
Close this search box.

Timmermans a rămas singurul candidat al socialiştilor europeni la şefia Comisiei Europene

Frans Timmermans

Frans Timmermans este singurul candidat al Partidului Socialist European în cursă, în vederea înlocuirii lui Jean-Claude Juncker la şefia Comisiei Europene.

”PSE are un singur candidat comun puternic – Frans Timmermans. El reprezintă o schimbare de direcţie pentru Europa şi va pune justiţia socială, egalitatea şi (dezvoltarea) durabilă în centrul programului nostru electoral”, a anunţat preşedintele Partidului Socialist European (PSE), Serghei Stanişev, citat într-un comunicat al formaţiunii.

Maros Sefcovic şi-a anunţat retragerea din cursă. El a fost primul candidat oficial la învestirea S&D (Socialişti şi Democraţi), al doilea cel mai important grup politic în Parlamentul European (PE), după Partidul Popular European (PPE), potrivit News.ro. Socialiştii europeni se întrunesc în Congres, în perioada 7-8 decembrie, la Lisabona.

„În calitate de diplomat de profesie şi sportiv cu sufletul, înţeleg puterea SPIRITULUI DE ECHIPĂ”, a scris pe Twitter slovacul, în vârstă de 52 de ani, însărcinat în prezent cu dosarele Energiei în cadrul Executivului european.

În acest mesaj, el şi-a exprimat susţinerea faţă de Frans Timmermans, colegul său în cadrul Comisiei prezidate de Jean-Claude Juncker.

Fiecare familie politică europeană urmează să-şi desemneze candidatul în vederea preluării şefiei Comisiei, în urma alegerilor europene, care vor avea loc în mai 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri