Frans Timmermans este singurul candidat al Partidului Socialist European în cursă, în vederea înlocuirii lui Jean-Claude Juncker la şefia Comisiei Europene.

”PSE are un singur candidat comun puternic – Frans Timmermans. El reprezintă o schimbare de direcţie pentru Europa şi va pune justiţia socială, egalitatea şi (dezvoltarea) durabilă în centrul programului nostru electoral”, a anunţat preşedintele Partidului Socialist European (PSE), Serghei Stanişev, citat într-un comunicat al formaţiunii.

Maros Sefcovic şi-a anunţat retragerea din cursă. El a fost primul candidat oficial la învestirea S&D (Socialişti şi Democraţi), al doilea cel mai important grup politic în Parlamentul European (PE), după Partidul Popular European (PPE), potrivit News.ro. Socialiştii europeni se întrunesc în Congres, în perioada 7-8 decembrie, la Lisabona.

„În calitate de diplomat de profesie şi sportiv cu sufletul, înţeleg puterea SPIRITULUI DE ECHIPĂ”, a scris pe Twitter slovacul, în vârstă de 52 de ani, însărcinat în prezent cu dosarele Energiei în cadrul Executivului european.

În acest mesaj, el şi-a exprimat susţinerea faţă de Frans Timmermans, colegul său în cadrul Comisiei prezidate de Jean-Claude Juncker.

Fiecare familie politică europeană urmează să-şi desemneze candidatul în vederea preluării şefiei Comisiei, în urma alegerilor europene, care vor avea loc în mai 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =