Caută
Close this search box.

Titus Corlăţean a scăpat de Dosarul Diaspora. Senatul a făcut zid, DNA a clasat cazul

dosarul diaspora

Titus Corlăţean, mai curat, aproape mai puţin vinovat. Procurorii DNA au clasat dosarul penal în care anchetau împiedicarea românilor din diaspora să voteze la alegerile prezidențiale din 2014.

Printre motive ar fi refuzul Senatului de a aviza începerea urmăririi penale împotriva lui Titus Corlățean, la acel moment ministru de Externe și parlamentar PSD. DNA ceruse ca Titus Corlățean să fie urmărit penal pentru abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Potrivit DNA, procurorii anticorupție au dispus clasarea acestui dosar oe 15 noiembrie.

DNA arată că, din probele administrate în cursul urmăririi penale, s-a stabilit că exercitarea dreptului la vot al cetățenilor români aflați în străinătate ar fi fost în mod serios îngreunată și în anumite cazuri chiar împiedicată, numeroase persoane fiind puse astfel în fața imposibilității de a-și exercita drepturile electorale.

Una dintre cauzele care a generat această situație a fost reprezentată de cadrul legal deficitar în baza căruia s-a desfășurat procesul electoral.

Un număr însemnat de sesizări au solicitat efectuarea de cercetări sub acest aspect și în ceea ce privește omisiunea autorităților de a adopta acele măsuri legislative care să faciliteze exercitarea drepturilor electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri