Caută
Close this search box.

Toţi oamenii de pe Pământ se trag dintr-un singur cuplu

Toți oamenii care au trăit până în vremurile noastre se trag dintr-un cuplu (femeie + bărbat) care a trăit cu 100.000 până la 200.000 de ani în urmă, spun oamenii de știință. Cercetătorii au analizat codurile genetice a 5 milioane de animale – inclusiv oamenii – de la 100.000 de specii diferite și au dedus că noi ne tragem dintr-o singură pereche de adulți, după ce un eveniment catastrofal a distrus aproape întreaga rasă umană.

Aceste coduri de bare sau fragmente de ADN care se află în afara nucleului celulelor vii sugerează că nu numai oamenii provin dintr-o singură pereche, dar și animalele (în cazul a 9 din 10 specii). Stoeckle și Thaler, oamenii de știință care au condus studiul, au concluzionat că 90% din toate speciile de animale de astăzi provin dintr-o singură pereche, care s-a născut în aproximativ același timp, cu mai puțin de 250.000 de ani în urmă.

“Această concluzie este foarte surprinzătoare”, a recunoscut Thaler. Noul raport al experților de la Universitatea Rockefeller, împreună cu cercetătorii de la Universitatea din Basel, a fost publicat în revista “Human Evolution”. Dr. Stoeckle a spus: “Într-un moment în care oamenii pun accentul atât de mult pe diferențele individuale și de grup, poate ar trebui să petrecem mai mult timp pe lucrurile care ne aseamănă între noi.”

Concluziile aruncă un mister considerabil în ceea ce privește motivul pentru care a fost nevoie de a începe din nou viața umană într-un timp relativ scurt, mai ales că ultima extincție cunoscută a fost în timpul dinozaurilor, cu 65 de milioane de ani în urmă.

Concluziile ce se pot trage referitoare la acest studiu sunt următoarele:

  • Poate că acum înţelegem mai bine povestea biblică cu Adam şi Eva, care spune că oamenii moderni au apărut dintr-o singură pereche. Această poveste a fost luată mult timp în râs, dar acum cercetătorii recunosc şi ei că ne tragem dintr-un singur cuplu.
  • Cine a creat primul cuplu? E posibil să fi provenit dintr-o eră anterioară? E greu de crezut acest lucru. Biblia ne spune că Dumnezeu a creat prima femeie şi primul bărbat; adepţii teoriei conspiraţiei spun că primii oameni au fost creaţi în laborator de extratereştrii geneticieni.
  • Interesant e că cercetătorii ne spun că a mai existat o specie de oameni mai veche, dar care a fost spulberată de un eveniment tragic în urmă cu peste 100.000 de ani.

Ipoteza existenței unei civilizații umane înainte de Adam și Eva formată din ființe ”Pre-Adamite” are la origine opiniile a doi oameni învăţaţi, cum ar fi împăratul roman Iulian Apostatul (331-363 d.Hr.) și teologul calvin Isaac De la Peyrère (1596-1676).

Planeta noastră poate că a suferit o serie de cataclisme și distrugeri, dar viaţa nu a fost complet distrusă; ea a repornit de mai multe ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri