Caută
Close this search box.

Totul pentru Dragnea! Un membru influent CSM cere revocarea şefei ÎCCJ, Cristina Tarcea

Cristina Tarcea

Lia Savonea, cea mai influentă judecătoare din Secția pentru judecători a CSM, a atacat-o direct pe șefa Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, după decizia CCR privind completele de 5 judecători.

”Vă rog să îmi permiteți să pun în discuție o cerere pe care am formulat-o vineri, însă am înregistrat-o abia în această dimineață la cabinetul dvs., aceea de a supune dezbaterii Secției pentru judecători a implicațiilor deciziei CCR din data de 7 noiembrie, conflict care a fost generat de către conducerea ICCJ. În fapt, vă rog să asigurați cadrul necesar unei ședințe viitoare în care să putem dezbate vis a vis de consecințele acestei decizii.

Deci, e un fapt că avem un conflict de natură juridică constituțională, fapt este că acest confict a fost generat de către conducerea ICCJ prin refuzul asumat de aplicare a unei legi, că au fost, s-au produs consecințe într-un domeniu destul de sensibil al legalei compuneri a completurilor de judecată, că aceasta a putut să influențeze, vom vedea, distribuirea aleatorie a cauzelor. Noi știm că Justiția este egală, imparțială, unică pentru toți, că responsabilitățile și obligațiile conducerilor instanțelor trebuie să fie egale de la Judecătoria Podul Turcului până la conducerea ICCJ, asta scrie în lege, și eu vreau să mă asigur că se întâmplă și în fapt acest lucru.

Cred că secția trebuie să dezbată în regim de urgență, desigur nu mai degrabă de publicarea deciziei CCR, în ce măsură conduita ICCJ, conducerii de fapt a ICCJ nu se înscrie într-o veritabilă abdicare de la anumite valori ale Justiției, respectiv de la obligațiile de a asigura părților o judecată independentă, complete constituite numai în condițiile și în termenii legii și așa mai departe”, a spus Lia Savonea, citată de g4media.

În cererea scrisă depusă la cabinetul șefei CSM, judecătoarea Lia Savonea cere activarea procedurii revocării față de șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, după decizia CCR privind completele de 5 judecători.

„Consider că demersurile conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție au fost de natură să vulnerabilizeze dreptul părților la un proces echitabil, prin riscul asumat de influențare a repartizării aleatorii a dosarelor, ceea ce ar trebui să activeze instituția revocării”, scrie Lia Savonea în cererea adresată CSM și citată de Luju.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri