Caută
Close this search box.

Tragedii în lanț. A murit un fotbalist român medaliat la Mondiale

Doliu în lumea fotbalului românesc, la numai două zile după moartea celebrului fundaș stelist Bujor Hălmăgeanu (77 de ani), fost component al Naționalei României de la Campionatul Mondial din 1970. Din nefericire, un alt fost mare fotbalist, mult mai tânăr decât Hălmăgeanu, e vorba de Decebal Balaur, a murit la vârsta de 56 de ani. Balaur a câştugat, alături de echipa națională a României Under 20, medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1981, singurul ”Mondial” de fotbal din istorie la care tricolorii au cucerit vreodată o medalie !

Decebal Balaur (56 de ani) a evoluat pe postul de mijlocaş în Divizia A, în anii ’80. Pe parcursul carierei, acesta a jucat la echipe precum FC Olt, Gloria Buzău, dar a devenit cunoscut în perioada în care a evoluat în tricoul lui FC Argeş.

El a făcut parte, alături de Mircea Rednic, Ioan Andone şi Gabi Balint, din echipa naţională a României U20 care a reuşit să câştige bronzul la Campionatul Mondial de juniori din 1981. În acea perioadă, generaţia din care făcea parte Decebal Balaur a fost numită “Generaţia Cangurilor”.

Lotul României la Campionatul Mondial de tineret din Australia

Portari: Iosif Lovaş (UTA), Constantin Gârjoabă (Progresul Bucureşti)
Fundaşi: Gheorghe Viscreanu (SC Bacău), Ioan Andone (Corvinul), Augustin Eduard (FC Argeş), Mircea Rednic (Corvinul), Marin Matei (FC Olt), Doru Vuscan (UTA), Cornel Fîşic (SC Bacău)
Mijlocaşi: Costel Ilie (ASA Târgu Mureş), Gabi Balint (Steaua Bucureşti), Mihăiţă Hanghiuc (FCM Galaţi), Decebal Balaur (FC Argeş), Horaţiu Lasconi (Jiul Petroşani)
Atacanţi: Dorel Zamfir (Dinamo), Stere Sertov (Steaua), Romulus Gabor (Corvinul), Mircea Bolba (ASA Târgu Mureş).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri