Caută
Close this search box.

Traian Băsescu: Fondul Suveran de Investiții, acţiunea ticăloasă de jefuire a ţării prin lege de către PSD

traian băsescu

Înființarea Fondului Suveran de Investiții este “un jaf” la adresa românilor, este de părere Traian Băsescu.

Fostul președinte atacă Guvernul PSD arătând că acțiunea “ticăloasă” a Viorică Dăncilă și Eugen Teodorovici, sub atenta privire a lui Liviu Dragnea, nu este altceva decât o “jefuire a țării prin lege”.

„Acesta se numeşte JAF !

Dăncilă şi Teodorovici, împinşi de la spate de Dragnea şi sub privirea îngăduitoare ale lui Tăriceanu, au săvârşit cea mai mare samavolnicie împotriva României, emiţând ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii .

Au încercat să-şi concretizeze acţiunea ticăloasă de jefuire a ţării prin lege .

S-au lovit însă de CCR care a respins legea ca fiind neconstituţională în ansamblul ei.

Şi atunci Dragnea a apelat la supuşii de la palatal Victoria, numiţii Dăncilă şi Teodorovici, care au aprobat înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii printr-un OUG care încalcă şi

Constituţia şi toată legislaţia României de funcţionare a societăţilor comerciale . Asta-i “pohta ce au pohtit” Dragnea şi Vâlcov, asta le-au servit la masă Dăncilă şi Teodorovici.
Cât de ticălos trebuie să fii ca după ce ţi-a spus oficial CCR că legea este neconstituţională, tu guvern să emiţi o ordonanţă de urgenţă cu acelaşi conţinut ?

Acesta se numeşte JAF !
Trebuie oprit !

PS – Oare va îndrăzni odiosul Ciorbea să atace acest OUG la CCR? Cel mai probabil va prefera să mai primească un bacşiş de la Dragnea şi majoritatea parlamentară şi să plece într-un nou concediu că o fi surmenat ?”, scrie Băsescu pe Facebook.

Amintim că ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a anunţat joi că Executivul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă (OUG) privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, puternic susținut de liderul PSD, Liviu Dragnea și criticat dur de opoziție.

Pe lista companiilor care ar urma să facă parte din fondurile de investiţii sunt firme precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Tarom, Romsilva, CFR Călători, CFR Marfă, aeroporturile din Bucureşti, portul Constanţa, Poşta Română sau Cupru Min.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri