Ca niciodată, avem trei derby-uri Dinamo – FCSB în doar 7 zile. Marele meci care se va disputa duminică, pe Arena Națională (ora 21.00), a fost prefațat de două dispute ale echipelor U17 și U 19 ale celor două cluburi. Și, pentru ca suspansul pentru meciul de la finalul săptămânii să rămână nealterat, victoriile au fost împărțite după primele două confruntări, extrem de spectaculoase, care au oferit faze de joc dorite și în partida seniorilor.

Săptămâna derby-urilor a început cu meciul echipelor de juniori mari, Under 19. Acolo, Dinamo s-a impus cu 5-2, toate golurile fiind marcate după pauză. Foștii dinamoviști Andrei Mărgăritescu și Cătălin Munteanu au aplaudat în picioare reușitele viitoarelor stele ale ”câinilor”, care speră ca victoria lor să fie inspiratoare pentru echipa lui Rednic în meciul cu rivalii de-o viață.

Mai apoi, la U17, FCSB s-a impus după ce toți jucătorii au spus … o rugăciune
La câteva zeci de minute după terminarea partidei Under 19, pe același teren din Complexul Sportiv „Ion Țiriac” din Pantelimon a început meciul echipelor de la Under 17. De data aceasta, s-a impus FCSB, cu 2-0, grație a două goluri marcate în repriza secundă, dar și ajutorului divin. Pentru că nici dacă îi căuta, patronul Gigi Becali nu găsea jucători atât de evlavioși, care să spună ”Tatăl Nostru” înaintea începerii partidei. Iar rugăciunea a avut efect, urmașii lui Tănase, Pintilii sau Gnohere învingând rivala tradițională după două goluri marcate împotriva cursului jocului: pe contraatac după un corner al dinamoviștilor și, apoi, dintr-un penalty.

Cum mai sunt doar câteva zile până la marele derby dintre Dinamo și FCSB, evident că gândurile tuturor juniorilor celor două cluburi se îndreaptă către meciul de duminică. Perianu e sigur că nu se pune problema învingătoarei, și știe chiar și scorul: ”E un singur derby în țară, Dinamo – Steaua, așa că toată lumea vine să vadă această partidă. Îmi doresc să bată Steaua cu 4-0”, a spus internaționalul U17 al lui FCSB, Ovidiu Perianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =