Caută
Close this search box.

Trump despre cazul Khashoggi: CIA nu îl incriminează direct pe Mohammed bin Salman

Președintele american, Donald Trump, a declarat că CIA nu a concluzionat că prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, a ordonat uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, informează BBC.

Khashoggi a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit de la Istanbul. Oficialii au declarat pentru mass-media din SUA că o astfel de operațiune ar avea nevoie de aprobarea prințului. Dar Arabia Saudită susține că a fost o „operațiune necinstită”.

„Nu au ajuns la concluzie”, a spus Trump când a fost întrebat despre evaluarea CIA de către reporterii de la Mar-a-Lago din Florida. Comentariile sale au avut loc joi, când prințul moștenitor saudit a început un turneu regional în Orientul Mijlociu, începând cu Emiratele Arabe Unite – prima sa călătorie oficială în străinătate de când Khashoggi a fost ucis.

Prințul este, de asemenea, așteptat să participe la o reuniune a liderilor mondiali G20 de la Buenos Aires, la sfârșitul lunii, la care vor participa lideri din SUA, Turcia și o serie de țări europene.

Între timp, Franța a anunțat că impune sancțiuni asupra a 18 cetățeni saudiți – aceleași persoane vizate de sancțiuni de către SUA, Marea Britanie și Germania – despre care se presupune că au legătură cu crima lui Khashoggi. Lista lor de persoane nu îl include pe prințul moștenitor, a spus un purtător de cuvânt al ministerului afacerilor externe al Franței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri