Caută
Close this search box.

ULTIMA ORĂ! Curtea de Apel a hotărât că toate companiile municipale ale Gabrielei Firea nu sunt legale

gabriela firea

Curtea de Apel București a decis astăzi anularea tuturor hotărârilor de înființare ale Companiilor municipale. Soluția este definitivă și vine la capătul unui proces inițiat de USR București.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, astfel, anularea hotărârilor de înfiinţare a celor 22 de societăţi comerciale create de Gabriela Firea în martie anul trecut.

„Admite recursurile formulate. Casează în parte sentinţa atacată şi, în rejudecare,: Admite acţiunea şi, în consecinţă, anulează actele administrative contestate în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.11.2018”, a hotărât Curtea de Apel.

Concret, sentința nu presupune desființarea companiilor, ci arată că aceste companii au fost în mod nelegal înființate.

Până la remedierea situației, dacă va fi găsită o soluție de remediere, aceste companii sunt complet blocate, potrivit digi24. Angajații lor nu-și primesc salariile, nu se pot face plăți, nu se pot încasa facturi, nu se pot face lucrări de nici un fel.

Consilierii municipali USR au contestat înființarea acestor Companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri