Caută
Close this search box.

ULTIMA ORĂ. Fostul președinte LPF, Mitică Dragomir, și-a primit decizia definitivă

Dumitru ”Mitică”  Dragomir a fost achitat definitiv – așa cum mulți susțin că este normal – de magistrații Curții de Apel București în celebrul Dosar RCS_RDS, în care fostul președinte al Ligii Profesioniste de otbalF a fost acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală.  În prima instanță, Dragomir a primit o pedeapsă de 7 ani cu executare.

În amintitul dosar Dragomir primise și o interdicție de 5 ani de a activa în fotbal ca președinte de club sau de asociație și de a fi ales într-o funcție publică. Numele fostului președinte LPF a apărut în 2011 într-o speță în care erau implicate nu mai puțin de 40 de persoane care administrau 17 societăți comerciale de tip „fantomă”. Mitică Dragomir a fost trimis în judecată în 2014, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

Procurorii au susținut că Dumitru Dragomir ar fi abuzat de funcția pe care o ocupa la LPF și i-ar făcut pe membrii Adunării Generale să aprobe încheierea unui contract cu SC Capital Properties SRL. Înțelegerea a presupus vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 şi 9 pentru sezoanele 2011 – 2014. După această înțelegere, Dragomir ar fi plătit un comision de peste 12 milioane de lei, bani dați pentru servicii care nu au existat. De asemenea, Dragomir ar fi înregistrat în documentele contabile ale LPF servicii fictive în valoare de peste 3,25 milioane de lei de la SC Capital Properties SRL, în urmă cărora statul a fost prejudiciat cu peste 1,3 milioane de lei, din care 780 de mii reprezintă TVA și 520 de mii de lei impozitul pe profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri