Campioana Europei, Real Madrid, a stabilit deja primul transfer al verii anului 2019, în persoana foarte tânărului brazilian Rodrygo (1,73 m, 63 kg), în vârstă de 17 ani, care se va alătura echipei madrilene pe 30 iunie 2019. Suma încasată de Santos pentru acesta este de 45 de milioane de euro, potrivit AS, citat de Mediafax.  O adevărată revelație mondială în materie de achiziții, anul acesta.

Rodrygo are exact vârsta la care un alt brazilian, mult mai celebru, Edson Arantes do Nascimento – Pele, devenea campion mondial în Suedia (1958), la primul titlu mondial obținut de Țara Cafelei. Nu puțini sunt cei care văd în Rodrygo un nou Pele ! Dar ma e mult până acolo …

Așadar, după plecarea lui Cristiano Ronaldo, campionii Europei aduc pe Santiago Bernabeu un puşti de 17 ani, cotat la nu mai puţin de 10 milioane de euro de site-ul Transfermarkt.

Potrivit AS, brazilianul Rodrygo va îmbrăca tricoul lui Real Madrid începând cu luna iunie a anului următor. Atunci, Rodrygo va avea deja 18 ani, fiind născut pe 9 iunie.

În prezent la Santos, fostul club al lui Neymar, Rodrygo a înscris şapte goluri şi a dat trei pase decisive în cele 37 de partide din acest sezon.

Viitoarea înţelegere a mijlocaşului stânga cu actuala campioană a Europei ar urma să fie valabilă până în anul 2025, iar Santos va încasa 45 de milioane de euro în schimbul său.

Conform presei din străinătate, Realul s-ar fi înţeles deja şi cu Exequiel Palacios (20 de ani), legitimat la River Plate. Astfel, brazilianul Rodrygo e al doilea sud-american care urmează să sosească pe Santiago Bernabeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =