Caută
Close this search box.

Un cașalot mort în Indonezia avea 6 kg de plastic în stomac

Un cașalot a fost găsit mort în Indonezia cu 115 pahare și 25 de pungi de plastic în stomac, ridicând îngrijorarea ecologiștilor și aruncând lumina reflectoarelor asupra problemei țării, informează AFP.

Cele aproape șase kilograme de deșeuri de plastic au fost descoperite în carcasa de 9,5 metri a cașalotului atunci când acesta a fost aruncat pe țărm în Parcul Național Wakatobi, în provincia Southeast Sulawesi. De asemenea, au fost descoperite și alte resturi, cum ar fi  papuci de plajă și prelate, a declarat șeful turismului Wakatobi, La Ode Saleh Hanan.

Grupul de conservare WWF Indonezia a spus pe rețelele de socializare că personalul său a găsit patru sticle de plastic și 3,26 kilograme de funie de rafie, precum și saci de plastic și pahare. Cauza exactă a morții balenelor nu este încă cunoscută, dar există semne că „deșeurile de plastic ar fi putut-o declanșa”, a declarat Dwi Suprapti, coordonatorul pentru conservarea speciilor marine WWF din Indonezia.

Zona Wakatobi, o colecție pitorească de patru insule principale, înconjurată de o rezervă marină, a cerut guvernului central al Indoneziei să contribuie la rezolvarea problemei deșeurilor marine.

Indonezia este cel de-al doilea mare contribuitor la resturile marine după China, care se estimează că produce anual 1,29 milioane de tone de deșeuri. Problema a devenit atât de gravă încât oficialii indonezieni au declarat anul trecut o „urgență de salubrizare”, după ce o porțiune de șase kilometri de coastă de-a lungul insulei Bali a fost înghițită cu gunoi.

Arhipelagul a peste 17.000 de insule s-a angajat să reducă cu 70% cantitățile de deșeuri din materiale plastice până în 2025. Acesta intenționează să stimuleze serviciile de reciclare, să reducă utilizarea pungilor de plastic, să lanseze campanii de curățare și să sensibilizeze publicul. Dar infrastructura slabă de procesare a deșeurilor și conștientizarea scăzută a celor 260 de milioane de locuitori se dovedesc a fi obstacole majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri