Caută
Close this search box.

Uniformele din MAPN, create de un designer celebru VIDEO

Ministerul Apărării Naţionale a prezentant la Palatul Cercului Militar propunerile pentru noile uniforme de oraş ale Forţelor Terestre şi Forţelor Aeriene. Uniforma pentru Forţele terestre este bej cu vipuşcă bej, iar cea pentru Forţele Aeriene este albatră, cu vipuşcă albastru închis.

Hainele create sunt propunerile designerului Alexandru Ciucu.

Sursa foto: MAPN/Bogdan Pantilimon

Achiziția țesăturilor și crearea noilor modele de uniformă s-a realizat tot pro bono de către designerul Alexandru Ciucu.

Crearea noilor uniforme militare de oraș și de serviciu a avut în vedere toate categoriile de personal militar și va cuprinde întreaga gamă de articole vestimentare militare.
În primele luni ale anului 2019, modelele propuse vor fi prezentate în garnizoanele din ţară, pentru ca militarii, în activitate sau în rezervă, să îşi exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare. 

Ulterior acestui demers, se va desfăşura testarea operaţională a noilor modele, pentru a se putea trece la echiparea Armatei României cu noile uniforme militare de oraş şi de serviciu”, precizează un comunicat de presă al MAPN.

Sursa foto: MAPN/Bogdan Pantilimon

Noile uniforme au fost prezentate în premieră marţi, în cadrul unui eveniment derulat la Cercul Militar Naţional, cu câteva zile înaintea sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire. La eveniment au fost prezenţi şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, precum şi şeful Direcţiei logistice a Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Constantin Negrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri