Caută
Close this search box.

Varujan Vosganian: În semestrul european, suspendarea preşedintelui ar fi catastrofală pentru imaginea ţării

varujan vosganian

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, susține că există suficiente motive pentru suspendarea președintelui Iohannis, însă acest demers ar fi catastrofal pentru imaginea României în perioada în care țara noastră ar exercita președinția Consiliului Uniunii Europene.

Într-un interviu pentru Adevărul, Vosganian a mai spus că șeful statului pare reprezentant al altor interese decât cele naționale.

Varujan Vosganian crede că refuzul președintelui de a semna acum decretele de numire în funcție ale miniștrilor Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici este un semn că șeful statului abuzează de prerogativele sale constituționale, știind că nu poate fi suspendat din funcție în următoarele luni.

”Lui nu-i este teamă de suspendare, aşa cum unui şofer nu-i este teamă că îl va opri poliţia când conduce în pantă. Nu putem opri maşina numită România în pantă, pentru că intrăm în semestrul european, iar suspendarea preşedintelui în semestrul european ar fi catastrofală pentru imaginea României. Noi respectăm interesul naţional, iar Iohannis profită de această situaţie. Preşedintele pare reprezentantul altor interese naţionale şi etnice decât ale poporului român”, a afirmat Varujan Vosganian.

Pentru acesta, există motive solide de suspendare, însă demersul ar aduce mai multe dezavantaje decât beneficii pentru coaliția guvernamentală. ”Nu poţi să suspenzi preşedintele gândidu-te că toată procedura din Parlament va fi simultană cu semestrul european. Preşedintele face parte din Consiliul European. Interesul naţional spune că trebuie să suportăm capriciile preşedintelui. Iohannis va trebui să numească până la urmă noii miniştri. A ales să-şi facă de cap la finele mandatului”, a conchis deputatul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri