O echipă formată din procurori DIICOT şi poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R face cercetări după ce două persoane s-au prezentat la Ambasada Olandei cu un tablou despre care au afirmat că l-au găsit îngropat, în judeţul Tulcea, în urma indicaţiilor primite printr-o scrisoare anonimă. De asemenea, tabloul va fi trimis Muzeului de Artă al României, pentru expertiză.

O scriitoare olandeză de origine română, Mira Feticu, afirmă că a găsit unul dintre tablourile furate în 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam după ce în urmă cu zece zile a primit o scrisoare care conţinea date despre locul în care este ascunsă lucrarea, conform presei olandeze. Ea a relatat că a găsit pânza, care pare a fi Cap de arlechin, a lui Picasso, şi că a predat-o Ambasadei Olandei la Bucureşti, ea fiind şi audiată la Poliţie încă de sâmbătă seară.

Conform poliţiştilor, sâmbătă seară, două persoane de cetăţenie olandeză, s-au prezentat la Amabasada Olandei din Bucureşti, cu un tablou despre care au afirmat că l-au găsit îngropat, în judeţul Tulcea, ca urmare a informaţiilor cuprinse într-o scrisoare anomină pe care au primit-o.

„Ataşatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunţat autorităţile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. şi poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice)”, precizează Poliţia.
Tabloul a fost predat autorităţilor române, urmând ca, în cursul zilei de luni, să fie trimis Muzeului de Artă a României, pentru a fi expertizat.

Cele şapte tablouri furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam, în octombrie 2012, au fost aduse în România în perne, prin Vama Nădlac, şi au stat o perioadă în portbagajul unei maşini, după care, mama unuia dintre cei care au participat la furt le-ar fi ars la locuinţa sa din Carcaliu, judeţul Tulcea.

1 COMENTARIU

  1. Rau e sa fii nerod si sa te cocoațe tac-tu in varful carului. Dute băi fătălăule si te ocupă de ceea ce te pricepi tu f bine, adică de curve. In rest esti pamânt de flori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =