Caută
Close this search box.

VIDEO. Germania: Angajații români, exploatați la maximum: „Sunt tratați ca sclavi de nemți”

Televiziunea germană SWR a publicat un reportaj despre abuzurile la care sunt supuși românii care lucrează în Germania pe posturile de curier. Reporterii germani l-au folosit ca ghid în această lume a abuzurilor pe românul Erich Mocanu de la asociația AEBS. 

De la muncitorii români din agricultură, Erich Mocanu de la AEBS a ajuns și la românii din domeniul curieratului.

Vânzarile în mediul online au explodat în toată Europa. Mulți români s-au angajat în Germania pe postul de curier și au povestit pentru televiziunea germană SWR abuzurile la care sunt supuși. Aceștia lucrează mult peste program, uneori chiar și în weekend și ajung să ia banii doar parțial.

„O spun cu un foarte mare regret și durere în suflet: aproape în toate domeniile, românii din Germania au ajuns să fie tratați ca niște sclavi și sunt exploatați de firmele din Germania, de multe ori încâlcându-li-se toate drepturile,” a spus Erich Mocanu.

Șoferii de la marile companii care se ocupă cu livrarea produselor în Germania povestesc că sunt nevoiți să lucreze de la 4:30 dimineața sau 5:00 până seara la 17:00, 18:00, iar în unele cazuri până la orele 20:00.

Vă prezentăm mai jos doar unul dintre cazurile prezentate de televiziunea germană, urmând ca la finalul articolului să puteți regăsi întregul material video:

Băiatul român este al treilea subpartener al firmei mari. Mașina o are închiriată cu 1000 de euro de la alt subcontractor al companiei mari. Dacă el spune că nu-i convine mașina, atunci subcontractorul superior îi spune că va avea probleme. El nu va mai primi colete să livreze, nu va mai lua bani. A povestit că i se pun tot timpul de frâne, de blocaje.

Iată discuția dintre reporter și angajatul român:

Reporter: Dacă nu plătești această sumă îți oprește contractul?

Angajat român: Nu, dar îmi pune frâne și mă vor bloca astfel încât să nu mai pot să-mi fac meseria. 

Iată mai jos întreg reportajul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri