Caută
Close this search box.

Vin românii la Alba Iulia! De 1 Decembrie, se estimează că vor fi 150.000 – 200.000!

alba iulia

Între 150.000 și 200.000 de vizitatori sunt așteptați la Alba Iulia în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, la sărbătorile dedicate Centenarului României. Dacă mai adăugăm aproximativ 2.000 de soldați aduși pentru paradă, cam 1.500 de jandarmi și polițiști, angajați ai serviciilor secrete și multe alte categorii care se vor afla în oraș din obligație, începem să înțelegem cum arată un coșmar logistic pentru un oraș mic cum este acesta, cu un spațiu destinat evenimentelor relativ limitat.

O singură dată s-a mai confruntat orașul cu o asemenea problemă: acum 100 de ani. Atunci, lucrurile s-au însă rezolvat de la sine. Participanții erau mai puțin pretențioși și s-au mulțumit cu discursurile tribunilor și ale fruntașilor zilei.

În program nu au existat nici masa populară, nici concertele și, bineînțeles, nici artificiile. De mâncare și-au adus de acasă, iar de dormit au făcut-o pe unde au apucat. În plus, oamenii erau mai degrabă uniți, decât divizați de tot felul de interese mărunte.

Acum însă totul este diferit. Organizatorii trebuie să asigure parcări, fluxuri de intrare și ieșire din zonele așa-zis fierbinți, securitatea participanților, toalete, mâncare și băutură, transport public și, nu în ultimul rând, distracție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri