Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă: România trebuie să rămână în Uniunea Europeană

viorica dăncilă

În prima ședință de guvern după raportul extrem de critic al Comisiei Europene, premierul Viorica Dăncilă a declarat că România trebuie să rămână în Uniunea Europeană.

Totuși, premierul României nu a pierdut prilejul de reveni asupra criticilor aduse Comisiei Europene, insistând asupra fapului că este dezamăgită din cauza raportului MCV și că acesta aduce atingere suveranității naționale, opinia experților români fiind ignorată.

”Îi rog să dea dovadă de mai multă responsabilitate pe cei care vorbesc despre ieșirea din UE. Rămânerea este singura cale și nu s-a pus niciodată problema”, a declarat premierul, adăugând că interesele politice ale unor nu pot fi legate de statutul României de membru al Uniunii.

Dăncilă a mai spus însă că este dezamăgită de raportul MCV. ”Am citit cu mare atenție raportul, suntem conștienti de obiectivele de acolo, dar în același timp vedem recomandări prin care vor să ingnorăm prevederi legele, ceea ce reprezintă o atingere a suveranității și o încălcare a Tratatului. Cred într-o Europă unită, puternică, în care toti cetățenii se bucură de respect și de drepturi egale”.

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la creșterea economică

Premierul Viorica Dăncilă a declarat tot joi, la sediul Guvernului, că România este pe primul loc în Uniunea Europeană la creșterea economică.

Citește și: ANSVA: 1092 de focare de pestă porcină, în 18 județe

„Datele făcute publice ieri de INS arată că măsurile luate sunt cele corecte. Potrivit INS, în al treilea trimestru creștere economică a României a accelerat cu 1.1 % față de ultimul trimetru din 2017 ceea ce ne plaseză pe primul loc la UE. Pe ansambblul UE, creșterea a fost de 0.3 % ceea ce pune și mai mlt în evidenă economia României.

Al doilea semnal pozitiv îl reprezintă scăderea inflației din octombrie în noiembrie. Sunt date oficiale care arată că guvernul a avut dreptate și care informă cu argumente predicțiile opoziției. Investitorii care doresc să vină în Româia se bazează pe informații oficiale”, a declarat Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri