Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Iaşi, că PNL o va chema pe Viorica Dăncilă la „Ora Prim-Ministrului” la Camera Deputaţilor şi pe ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, la „Ora Guvernului” de la Senat.

„Din nou am convocat-o pe doamna Dăncilă la Parlament. De data asta se pare că e programată să vină, aşa cum a fost programată să vină şi pe data de 14.

Motivul convocării este foarte simplu: vrem să auzim oficial din partea prim-ministrului României, în faţa Parlamentului, dacă acest guvern şi premierul acestui guvern pun în practică recomandările Comisiei de la Veneţia şi cele din cadrul MCV şi de asemenea solicitările cuprinse în rezoluţia PE.

Aici nu e loc de vrăjeală, de poveşti, de aburire, de dus cu zăhărelul. Lucrurile sunt foarte simple. Premierul trebuie să spună dacă vrea să pună în practică aceste recomandări sau nu”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută, sâmbătă la Iaşi.

Liberalii o vor convoca şi pe Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, la „Ora Guvernului” la Senat, având în vedere rata dezastruoasă de absorbţie a fondurilor UE .

„În cursul săptămânii viitoare am convocat-o la Senat, tot în cadrul acestei proceduri numită “Ora Guvernului”, pe cea care se pare că în ultima vreme e mai preocupată să fie preşedinta PSD la Dâmboviţa, în locul lui Ţuţuianu, şi să îi hăcuie pe toţi susţinătorii lui Ţuţuianu din PSD de la Dâmboviţa, decât să absoardă fonduri europene, respectiv ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Considerăm inadmisibil ceea ce se întâmplă. Suntem la finalul lui 2018, adică al cincelea an din exerciţiul financiar multianual 2014-2020, adică mai avem doar doi ani de zile, iar gradul absorbţiei fondurilor europene este literalmente dezastruos. Este mai mic decât în primul exerciţiu financiar multianual de la intrarea României în UE (aderarea a fost în 2007 – n.r.)”, a completat Orban, citat de Mediafax.

56 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =