Caută
Close this search box.

Votul președinției Interpol: Rusia pierde în mod surprinzător în fața Coreei de Sud

Interpol l-a ales pe sud-coreeanul Kim Jong-yang drept noul președinte al organizației, respingând candidatura rusului care a fost acuzat că a abuzat de sistemul mandatului de arestare al organismului internațional, informează BBC.

Kim Jong-yang a fost ales de 194 state membre ale Interpol la o întâlnire a congresului său anual din Dubai. El l-a bătut pe Alexander Prokopchuk din Rusia, care a fost văzut de mulți ca un candidat foarte puternic pentru președinția Interpol. Dar a existat o preocupare din ce în ce mai mare că Prokopchuk ar folosi acest rol pentru a viza criticii președintelui rus Vladimir Putin.

Moscova a declarat că Prokopchuk va continua să servească drept vicepreședinte al Interpol și va contribui la consolidarea „poziției organizației în cadrul comunității internaționale de poliție”. Marți, Moscova a criticat dur ceea ce a numit o „campanie menită să discrediteze” candidatul rus.

Alegerile actuale în frunte organizației urmează dispariției fostului președinte al Interpol, Meng Hongwei, care a dispărut în timpul unei călătorii în China în septembrie. Beijingul a confirmat că el a fost reținut și este cercetat pentru presupusă luare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri