Caută
Close this search box.

Ziua Z pentru Gabriela Firea, în PSD, este astăzi

firea

Comitetul Executiv Naţional al PSD începe azi, la Parlament, discuţiile privind remanierea guvernamentală, subiectul aflat pe agenda partidului încă din luna august, fiind amânat succesiv din cauza programului premierului Viorica Dăncilă, a referendumului pentru familie şi a tensiunilor interne.

Un alt punct cu care ar putea fi suplimentată ordinea de zi a reuniunii CExN al PSD este situaţia vicepreşedintelui Gabriela Firea. Referitor la acest subiect, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat că este obligatoriu ca formaţiunea să tranşeze cazul primarului general al Capitalei, care. prin declaraţiile sale, „afectează întregul partid”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi o parte din liderii filialelor judeţene au participat aseară, la Parlament, la o întâlnire informală înaintea şedinţei de luni a CExN al formaţiunii, la „socializare” fiind prezent şi premierul Viorica Dăncilă, au declarat pentru Mediafax surse din partid.

Potrivit surselor citate, la întâlnirea de la Parlament au fost discuţii despre remanierea Guvernului, dar şi despre activitatea politică din ultima perioadă a primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Referitor la sancţiunile pentru Gabriela Firea, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat duminică, pentru Mediafax, că la şedinţa de luni a CExN al partidului ar trebui să fie luată o măsură „cât mai drastică”, şi anume excluderea din formaţiune sau retragerea sprijinului politic pentru primarul general al Capitalei.

Despre subiect a vorbit şi secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, spunând, pentru MEDIAFAX, că este „obligatoriu” ca formaţiunea să tranşeze cazul primarului general al Capitalei, care prin declaraţiile sale „afectează întregul partid”.

Şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că speră să nu continue „cursa excluderilor” la şedinţa CExN, dar depinde şi de ce îşi doreşte Gabriela Firea, el menţionând că s-ar putea ca primarul Capitalei să vrea să-şi piardă calitatea de membru de partid.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a spus că îşi aşteaptă sentinţa la Comitetul Executiv Naţional al PSD şi că nu vor fi surprize în privinţa situaţiei sale, întrucât ştie că se doreşte să fie înlăturată de la conducerea PSD Bucureşti şi Ilfov, pentru că aceia care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt decapitaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri