Caută
Close this search box.

A prins criminali, violatori și tâlhari, iar acum este scos la licitație din cauza problemelor medicale

Rex, mândria Serviciului Criminalistic din Brăila, iese la pensie, după o carieră de aproape un deceniu. Din nefericire, agentul canin are probleme medicale: displazie de şold. Iar boala îl impiedică să mai meargă pe urmele răufăcătorilor. Atribuţiile sale vor fi preluate de Gipsy, un alt ciobănesc german de nota 10.

Rex, agentul cu blăniţă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila. Un ciobănesc german, în vârstă de nouă ani, care a băgat spaima în infractori ani la rând.

Marian Hârjoghe, Serviciul criminalistic IPJ Brăila: L-am crescut pur şi simplu de când s-a născut, de la câteva zile, mi-a fost partener 9 ani, am fost la Sibiu cu el unde a urmat cursul de prelucrare urmă, miros uman, unde a obţinut numai note de 9 şi 10.

Performanţă care s-a văzut, de altfel, şi în teren. În lunga lui carieră, câinele-poliţist a contribuit la rezolvarea a peste 20 de cazuri dificile. Crima de la Grădiştea e doar unul dintre ele.

Marian Hârjoghe, Serviciul criminalistic IPJ Brăila: A fost în februarie 2015, o femeie a fost omorâtă, am fost solicitaţi, m-am dus acolo, era 1 noaptea.., i-am dat miros câinelui de unde s-a rupt o scândură de gard cu care a fost omorâtă femeia şi câinele m-a condus direct la autorii crimei.

O altă misiune încheiată cu brio a fost în 2011, când un bărbat din comuna Silistraru a violat şi a ucis o femeie, apoi a dispărut. Însă Rex i-a dat de urmă imediat. Cariera lui se apropie de final, după apariţia problemelor de sănătate.

Marian Hârjoghe: Din cauza displaziei nu mai poate să meargă săracu, oboseşte repede, el are dorinţa să lucreze, când aude lesa că plec undeva…vrea, dar nu se mai poate, nu mai poate să alerge, şi plânge…

Pentru boala lui Rex, medicii nu au un leac, ei pot doar să-i aline suferinţa.

Marian Căpăţână, medic veterinar Brăila: Displazia coxofemurală, că de fapt ăsta este termenul, este o boală ereditară. Singura metodă prin care am putea, în decursul timpului, să facem ca această afecţiune în populaţia canină să scadă este eliminarea de la reproducţie, mai cu seamă a masculilor.

Acum, Rex îi predă ştafeta lui Gipsy, un ciobănesc german de nici trei ani, dar cu note la fel de bune la absolvirea cursurilor de specialitate din Sibiu.

Conform procedurilor, Rex va fi scos la licitație şi în cazul în care nimeni nu-l va adopta, o va face fostul său partener.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri