Caută
Close this search box.

Acordul brexit al Theresei May – cea mai bună opțiune pentru Marea Britanie

Ministrul britanic al muncii și pensiilor, Amber Rudd, a declarat că acordul Brexit al premierului Theresa May a fost cea mai bună opțiune și singurul plan disponibil pentru părăsirea Uniunii Europene, deși ea a recunoscut că ar putea fi necesar un plan B, informează Reuters.

Parlamentarii ar dori să respingă acordul Theresei May marți, o mișcare care riscă să arunce cea de-a cincea cea mai mare economie din lume într-o incertitudine mai profundă și lăsând deschisă o serie de rezultate posibile, inclusiv un Brexit dezordonat. „Cea mai bună afacere pe care o avem este cea pe care a prezentat-o ​​primul ministru”, a declarat Rudd sâmbătă la BBC. „Există un singur plan”

Potrivit Theresei May, parlamentarii trebuie să-și sprijine acordul de retragere sau să se confrunte fie cu o ieșire dureroasă din UE, fie fără Brexit, dar Rudd a spus că ar fi necesar un „Plan B”. „Dacă planul lui May nu trece, orice ar putea să se întâmple: votul oamenilor, Norvegia plus, oricare dintre aceste opțiuni ar putea apărea”, a spus ea. Norvegia nu este membră a UE dar se află pe piața unică a blocului, ceea ce permite libera circulație a mărfurilor, a capitalului, a serviciilor și a persoanelor. „Norvegia plus” prevede ca Marea Britanie să rămână, de asemenea, în Uniunea vamală a UE, pe care Norvegia nu o are.

Unii parlamentari pro-UE, inclusiv cei din Partidul Conservator al Theresei May, și-au exprimat sprijinul pentru un al doilea referendum privind calitatea de membru al UE sau „votul poporului”.

Rudd a spus că, chiar dacă May va pierde votul de marți, ar trebui să rămână în funcția de prim-ministru. „Nici nu se pune problema ca ea să plece”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri