Caută
Close this search box.

Agenţia germană DPA şi televiziunea ZDF afirmă că România sărbătorește 100 de ani de când a anexat o parte din Ungaria

Hurezeanu

Agenția de presă DPA, cea mai mare din Germania, a postat un material în care scrie că „România sărbătorește 100 de ani de la momentul în care a anexat o parte din Ungaria”.

Articolul publicat de Deutsche Presse Agentur a fost preluat de una dintre cele mai mari televiziuni din Germania, ZDF.

„România sărbătorește 100 de ani, aniversare a anexării fostei provincii maghiare a Transilvaniei. Cu acest câștig teritorial, de la prăbușirea Austro-Ungariei, după Primul Război Mondial, România și-a mărit teritoriul cu aproximativ o treime”, apare pe siteul televiziunii ZDF, potrivit realitatea.net.

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a trimis o scrisoare către agenția DPA, în care a solicitat corectarea informațiilor conform cărora, la 1 Decembrie, România a sărbătorit 100 de ani de la anexarea unei părți din Ungaria.

”Este de neînțeles cum se poate ca o agenție de știri, fie ea și privată, nu de stat, să publice un asemenea text.

Este, în mod evident o eroare, care trebuie urgent corectată, ceea ce am și cerut redactorului-șef. Un istoric poate critica evenimentele de la 1918, le poate privi critic, dar acestea nu pot fi reinterpretate (…)

Pentru reîntregirea României au murit sute de mii de români și totul s-a finalizat cu tratate internaționale, care nu pot fi contestate”, a declarat Emil Hurezeanu, în această seară, la Realitatea TV.

FOTO: bihon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri